Спорт

Ливерпул трља руке због хладног односа у Напуљу - Осимен договорио услове са "редсима"

Фудбалер Наполија и репрезентативац Нигерије, Виктор Осимен, жели да настави каријеру у Ливерпулу
Ливерпул трља руке због хладног односа у Напуљу - Осимен договорио услове са "редсима"Getty © Francesco Pecoraro

Осимен је прошле сезоне био најбољи стрелац у Серији А и један је од најзаслужнијих за шампионску титулу Наполија, прву после 33 године.

Италијански медији наводе да нигеријски нападач жели да напусти Наполи, пошто се не слаже са новим тренером Рудијем Гарсијом.

"Однос Осимена и Наполија скоро да не постоји, Ливерпул је први који је контактирао фудбалера. Он је договорио све услове са Ливерпулом да у 2024. години задужи њихов дрес. За сада разговор је текао само на релацији клуб-играч, није још било званичних преговора између два клуба", изјавио је познати италијански новинар Валтер де Мађо.

Од старта нове сезоне Осимен је у центру пажње. Прво се посвађао са Гарсијом, па се извинио тренеру, а затим је, умало, заратио са клубом, пошто је Наполи на "Тиктоку" објавио подругљив видео, на којем се види како Осимен промашује једанаестерац. 

Италијански медији наводе да би Наполи могао да тражи обештећење од чак 150 милиона за нигеријског нападача, који је ове сезоне постигао шест голова на десет утакмица.

Осимен је имао (богату) понуду да каријеру настави у Саудијској Арабији, али је желео да остане у Европи.

image