Спорт

Шок за црно-беле: Мега у финишу срушила Партизан

Невероватна завршница виђена је у хали "Ранко Жеравица"
Шок за црно-беле: Мега у финишу срушила Партизан© KK Partizan

Кошаркаши Меге приредили за велико изненађење у понедељак увече када су победили Партизан резултатом 88:86 у мечу четвртог кола АБА лиге.

Од самог почетка утакмице Партизан је био у контраритму. Много проблема у организацији напада, као и у скоку ове сезоне већ постају хронични проблеми црно-белих.

Домаћа екипа је боље отворила утакмицу. Партизан се мучио у нападу све до краја прве деонице, постигао је само четири поена. Аврамовић и Kопривица потом минијатурама доносе битне поене гостима.

Мега је играла растерећено, углавном у транзицији. Kажњавали су лоше враћање у одбрану "црно-белих" и тако ушлу у другу четвртину са плусом од 10 поена.

У другој деоници Мега је наставила да игра кроз рекет и у транзицији. Партизан је поенима Аврамовића и Смаилагића успео да ухвати прикључак и да притом поправи одбрану.

Мега је ипак сваку грешку "црно-белих" наплатила са лаким поенима. Церовина је поново донео плус 10 својој екипи са тројком три минута пре краја првог полувремена.

Партизан је наставио да се мучи у нападу, шут није служио госте. Мега је очувала двоцифрену предност пред паузу између два полувремена.

Друго полувреме домаћи тим је отворио са серијом 10-2 и успео да дође до 19 поена предности. Партизан није успевао да нађе петорку која би могла да парира Меги, поготово у скоку.

Нанели је са четири поена и две аистенције покренуо "црно-беле" који су смањили заостатак на 11 поена половином треће деонице. Kамински је био једини расположен у гостујућој екипи уз Нанелија, највише је допринео у дефанзивном скоку али и кроз поене у рекету.

Последњу деоницу "црно-бели" су отворили агресивније. Дожер је разигравао свој тим, док је на другој страни битне поене за Мегу постизао Топић. Kамински се истакао као најбољи играч Партизана, са игром у рекету и са шутем са дистанце.

Мега је током последња два минута имала два поена предности, али је Маловец погодио са дистанце за плус четири.

Потом поенима Kаминског и Јарамаза гости долазе до изједначења. Мега до победе одлази аутокошем Трифуновића у последњој секунди меча.

Најефикаснији у домаћем тиму био је Никола Ђуришић са 17 поена, док се у Партизану истакао Алекса Аврамовић са 26 поена и четири асистенције.

image