Спорт

Отказана најишчекиванија борба у УФЦ-у, Рус има шансу за титулу

Велики пех задесио је америчког шампиона и једна од најишчекиванијих борби у историји ММА се неће догодити
Отказана најишчекиванија борба у УФЦ-у, Рус има шансу за титулуGetty © Sean M. Haffey

Меч између Џона Џонса и Стипеа Миочића за титулу првака тешке категорије отказан је због повреде актуелног шампиона у тешкој категорији.

Џон је приликом једног спаринга током припреме за борбу доживео тешку повреду рамена, страдала му је тетива у рамену и он ће морати на паузу од чак осам месеци.

Ову информацију потврдио је промотер Дејна Вајт само дан пошто је објављен видео да ће њих двојица 11. новембра приредити спектакл у "Медисон Сквер Гардену" на догађају УФЦ295.

Миочић је, као један од најбољих тешкаша свих времена, требало да се врати у октагон после две године и осам месеци пошто је изгубио појас шампиона од Френсиса Нгануа.

Миочић је рекордер у тешкој категорији по броју одбрана титула и победа у мечевима за титулу.

Своју прву титулу освојио је против Фабрисија Вердума 2016. године, а потом је бранио у борбама са Алистером Оверемом, Јуниором дос Сантосом и споменутим Нгануом.

Године 2018. изгубио је титулу у првој борби трилогије са Данијелом Кормијеом, затим је против истог борца вратио у своје власништво, а онда још једном и одбранио. Од марта 2021. када га је нокаутирао Нгану, није се борио.

Легендарни Џонс кроз целу каријеру има само један пораз, а доживео га је 2009. године.

Од 2011. до 2020. био је првак полутешке категорије, а у свом једином мечу у тешкој категорији савладао је Сирила Ганеа у марту ове године за титулу коју је сада требало да брани против пет година старијег америчког борца хрватског порекла.

Овакав развој ситуације омогућио је једном Русу прилику коју је и те како заслужио.

Вајт је објавио да ће се за привремену шампионску титулу у тешкој категорији борити Сергеј Павлович, чији ће противник бити Том Аспинал.

Павлович, 31-годишњи момак рођен у Ростовској области, већ неко време доминира и у серији је од шест узастопних победа. Под његовим разорним ударцима падали су многи, а последњи је био Куртис Блејдс.

У досадашњем току каријере забележио је 18 победа, од којих је чак 15 било нокаутом, уз само један пораз.

Његов противник Том Аспинал има скор 16-3.

Иако је борба између Џонса и Миочића била насловна, ту привилегију ипак нису добили Павлович и Аспинал, па ће најзанимљивија бити она између Јиржија Прохачке и Алекса Переире.

image
VV inauguration
banner