Спорт

Рибери се још није помирио са победом Роналда: Требало је ја да добијем Златну лопту

Некадашњи француски репрезентативац Франк Рибери изјавио је да је 2013. требало да освоји "Златну лопту", која се додељује најбољем играчу света
Рибери се још није помирио са победом Роналда: Требало је ја да добијем Златну лопту© Martin Rose

Рибери је 2013. са Бајерном освојио Лигу шампиона, Бундеслигу, Куп Немачке, европски Суперкуп и Светско клупско првенство.

Међутим, те године "Златна лопта" је припала Португалцу Кристијану Роналду, други је био Аргентинац Лионел Меси, а трећа позиција је припала Риберију.

"Видео сам себе као освајача 'Златне лопте'. То је тачно. Чак и данас сматрам да сам је заслужио. Нисам још прешао преко тога. Учинио сам све да је добијем. Освојио сам све што сам могао да освојим са Бајерном. Ништа више није могло да се уради. Имао сам веома, веома, веома добру годину", рекао је Рибери.

Француз додаје да му је било задовољство да игра са Арјеном Робеном у Бајерну.

"Мислим да смо Робен и ја у неком тренутку били бољи од Роналда и Месија. Међутим, они су играли у 'Ел класику', тако да им је ишло у прилог то што их је публика више гледала", закључио је Рибери.

Церемонија овогодишње доделе Златне лопте на програму је у понедељак и, како су пренели светски медији, осми пут у каријери освојиће је Меси.

image
VV inauguration
banner