Спорт

Звезда не сме да киксне тамо где је порази највише боле: ИМТ је тест Бахарове будућности

Млада новобеоградска екипа покушаће да у првом суперлигашком окршају против шампиона направи велико изненађење, а то би могло скупо да кошта израелском стручњака на клупи Звезде. Црвено-бели су ове сезоне већ два пута губили од тимова из престонице, а због великог заостатка за лидером Партизаном - никакво потцењивање себи не смеју да дозволе
Звезда не сме да киксне тамо где је порази највише боле: ИМТ је тест Бахарове будућностиGetty © Maja Hitij / Staff

Фудбалери Црвене звезде нису успели да остану непоражени на гостовању Лајпцигу у мечу 3. кола групне фазе Лиге шампиона. Само три дана касније, црвено-бели се враћају обавезама у Суперлиги Србије.

Након два пораза у раној фази сезоне, екипа Барака Бахара има седам бодова заостатка у односу на Партизан, уз утакмицу мање, а у суботу од 18.30 гостују ИМТ-у.

Новопридошли члан Суперлиге са Новог Београда своје мечеве игра на стадиону Вождовца, а црвено-белима су се утакмице на вештачкој трави на крову шопинг центра "Стадион" више пута показале кобним.

Пре тачно два месеца, Звезда је гостовала баш Вождовцу на том стадиону, када су и уписали први пораз у овој сезони. "Змајеви" су тада повели 3:0 у првих сат времена игре, а Бахарови пулени су преко Милана Родића и Гелора Канге успели да само ублаже пораз на 3:2.

Била је то друга победа Вождовца над Звездом на њиховом стадиону, а она претходна је вероватно и најпознатији пораз црвено-белих у последњој деценији. У мају 2017. године шокантан пораз екипе коју је водио Миодраг Божовић коштао је Звезду титуле, коју је у финишу сезоне Партизан успео да преотме.

Од тада је Звезда суверени владар српског фудбала, прошле сезоне чинило се убедљивији него икад, али долазак Барака Бахара на клупу до сада није донео жељене резултате - његова Звезда се мучи на гостовањима.

Црвено-бели су ове сезоне ван стадиона "Рајко Митић" већ уписали четири пораза. Истина, два тешко да ико може да им замери јер су долазили од Манчестер ситија и Лајпцига, али она два у Суперлиги су створила поменути јаз на табели између њих и "вечитог" ривала из Хумске.

Звезда је, занимљиво, оба пораза ван свог стадиона доживела у Београду, пошто су прошлог месеца пали и против Чукаричког на Бановом брду. Управо то је тренд којем се надају играчи ИМТ-а.

Екипа Небојше Јандрића жели да постане трећи београдски тим који ће шампиона стајати бодова.

Нови суперлигаш се још увек сналази у елитном рангу. Дебитанти у Суперлиги су тренутно 11. на табели са 11 бодова, али играју офанзиван и атрактиван фудбал. Чукарички су баш на "крову" разбили 3:0, док су Партизан имали на коленима пре неискусне завршнице у којој су црно-бели успели да преокрену (2:3).

Њихових 16 голова у досадашњем делу шампионата говори о Јандрићевој жељи да "трактористи" играју проактиван фудбал - више голова од њих постигли су само Звезда, Партизан (по 29) и ТСЦ (20).

Управо је Партизан једини тим који је победио ИМТ на њиховом (принудно) домаћем терену, а од 18 примљених голова ове сезоне, Новобеограђани су само шест примили када су били домаћини.

Истина, против Звезде то ништа не мора да значи. Али чињеница је да су се црвено-бели до сада највише мучили када се то најмање очекивало. И Јавор су прошле седмице једва савладали, поново примивши два поготка, па је јасно да ће шампион морати максимално да се посвети предстојећем противнику.

Не победи ли Звезда у суботу увече, велико је питање хоће ли наредни меч против ТСЦ-а (1. новембар) дочекати са Бараком Бахаром као тренером.

image
VV inauguration
banner