Спорт

Ужас у Француској: Каменован аутобус фудбалера, тренер екипе крварио од ударца

Хулигани Олимпика из Марсеја настављају да праве скандале, а овог пута је славни Италијан зарадио повреде због чега је недељна утакмица отказана
Ужас у Француској: Каменован аутобус фудбалера, тренер екипе крварио од ударца© Twitter / screenshot / @WesleyVictorMak

Ужасне сцене у француском фудбалу. Аутобус Олимпика из Лиона каменован је у недељу увече у Марсеју у тренуцима када се екипа кретала ка утакмици против домаћег Олимпика.

Том приликом је ударац у главу задобио Фабио Гросо, некадашњи италијански фудбалер, а данас тренер Лиона. Он је крварио из предела лица и медицинско особље је морало да реагује.

Олимпик Марсеј и Олимпик Лион требало је да играју меч шампионата француске Лиге 1 у недељу од 20.45, али је питање како ће се ствари заправо одвијати након ружних догађаја и одлуке тамошње лиге да откаже сусрет.

Хулигани су каменовали аутобус и на видео снимку су се могли видети сломљени прозори на неколико места, а на друштвеним мрежама су се брзо појавиле и фотографије крвавог Гроса. Наводно, он је посекотине на лицу зарадио од комада стакла који су летели након ударца камена у прозор аутобуса.

Утакмица је званично отказана неколико минута након што је већ требало да почне, а још увек није познато каква би казна могла да очекује клуб из Марсеја.

Ово није први пут да су њихови навијачи правили проблеме, али чини се да су сада надмашили њихове досадашње испаде.

image
VV inauguration
banner