Спорт

Са оваквим Ливерпулом нема шале: Форест добио лекцију, Клопова чета све ближа врху

Одигране су четири утакмице у Премијер лиги током недељног поподнева, а најубедљивији била је екипа са "Енфилда"
Са оваквим Ливерпулом нема шале: Форест добио лекцију, Клопова чета све ближа врху© Tanjug/AP Photo/Jon Super

Фудбалери Ливерпула савладали су Нотингем Форест 3:0 у утакмици 10. кола Премијер лиге, чиме су наставили успон на табели, примакавши се лидеру Тотенхему на три бода заостатка.

Екипа Јиргена Клопа је већ у првом полувремену одрадила највећи део посла, када су комфорну предност донели Диого Жота у 31. и Дарвин Нуњез у 35. минуту.

Победу је у 77. минуту потврдио Мохамед Салах, у мечу у ком је Ливерпул доминирао од првог до последњег минута, ниједном приликом не дозвољавајући Форесту да их угрози.

У недељу су одиграна још три меча 10. кола Премијер лиге. Астон Вила се попела на чак четврто место победом 3:1 против новог члана лиге Лутона, а кључне голове постигли су Џон Мекгин и Муса Дијаби.

Брајтон и Фулам су ремизирали 1:1. Домаћи су повели у 26. минуту преко Евана Фергусона, док је Жоао Паљиња у 65. минуту донео вредан бод "колибарима".

Раније током дана, Евертон је савладао Вест Хем 1:0 на гостовању у Лондону. Човек одлуке је био Доминик Калверт Луин у 51. минуту, а овим тријумфом "карамеле" су се коначно мало одмакле од зоне испадања и сада су на 15. месту са 10 бодова.

image
VV inauguration
banner