Спорт

Манчестер је плав, а Јунајтед модар: Холанд и Сити изударали ривала у градском дербију

Надали су се домаћи бољем резултату на свом "Олд Трафорду", али убедљив тријумф однео је шампион Европе
Манчестер је плав, а Јунајтед модар: Холанд и Сити изударали ривала у градском дербијуGetty © Michael Regan / Staff

Фудбалери Манчестер ситија славили су у градском дербију против Манчестер јунајтеда 3:0 у мечу 10. кола Премијер лиге Енглеске.

Да је Манчестер и овог пута плаве боје, показала је сигурна партија шампиона Европе које је на путу ка тријумфу предводио Ерлинг Холанд.

Сјајни норвешки нападач је показао због чега је прошле сезоне био убедљиво највећи терор за голмане широм Острва, пошто је постигао два поготка. Први је стигао у 26. минуту из пенала, а други у 49. минуту.

Већ тада је и тиму Ерика тен Хага, који је у недељу доживео седми пораз у сезони, било јасно да неће моћи да остану непоражени - што је и потврдио Фил Фоден поготком у 80. минуту.

Јунајтед је тек повремено успевао да помало запрети "грађанима", који су на другој страни намучили Андреа Онану. Камерунац је можда окончао меч са седам одбрана, али је чак три пута морао да вади лопту из своје мреже.

Након ове победе, Сити се попео на деобу другог места. Имају 24 бода, исто као Арсенал, али два мање од водећег Тотенхема. Јунајтед је са скором од пет победа и пет пораза остао на осмом месту са 15 бодова, 11 мање од лидера и само пет више од 16-пласираног Нотингем Фореста.

image