Спорт

Медведев хвалио Ђоковића: Доказао им је да нису били у праву

Некада најбољи тенисер света Данил Медведев је уочи турнира у Торину имао шта занимљиво да каже о Новаку Ђоковићу, али и Рафаелу Надалу.
Медведев хвалио Ђоковића: Доказао им је да нису били у правуGetty © Justin Setterfield

Завршни мастерс у Торину је почео у недељу, а на њему се осам најбољих играча на свету такмичи за последњи трофеј у сезони. Најбољи тенисер света Карлос Алкараз је одсутан због повреде, али већ смо имали прилику да видимо неколико сјајних мечева од почетка такмичења.

Рафаел Надал је изгубио од Тејлора Фрица, док је Андреј Рубљов савладао Данила Медведева. Но, пре самог турнира, организатори су сместили у круг сву осморицу играча који су имали шта занимљиво да кажу, па тако и сам Медведев - који је искористио прилику да похвали Новака Ђоковића и Надал.

"Одувек сам мислио да су Рафа, Новак и Роџер најбољи играчи у историји. И људи око мене кажу, 'Рафа је готов', због свих тих повреда. Сигуран сам да сте и сами то чули, али Рафа је много пута показао да нису били у праву", рекао је Медведев.

Рус је у сличном тону причао и о Ђоковићу.

"Када је Новак стигао на АТП тур, сви су говорили 'овај дечко је млад, неће урадити ништа у поређењу са Роџером и Рафом'. И њима је показао да нису били у праву. Зато се дивим свима њима и зато су највећи шампиони овог спорта", додао је Данил.

Рус истиче да је светски тенис у процесу посебне транзиције. Како наводи, надолазећа генерација неће много заостајати за великим шампионима.

"Тешко је рећи где су млади сада, посебно када још причате и о себи. Волео бих да кажем за себе, гледајте, ја сам број један на свету, али није тако. Мој тренер се смеје на све те приче, он каже, 'да, у реду, када су играли Мекинро и Борг, када су били при крају каријере, сви су говорили, тенис је готов, нећемо имати више велике играче'. Онда смо имали Сампраса, Агасија... Сампрас се повукао, у реду, тенис је готов. Потом су дошли Новак, Роџер, Рафа. Да сте неког питали пре тога, рекли би вам да тенис неће бити занимљив. Исто је и сада. Тенис је сјајан спорт, не видим зашто би наша генерација нешто пропустила. Наравно, можда нећемо стићи до 20 слемова, јер то није нико пре Новака, Роџера и Рафе, тако да су и они пре били гори од њих. Неће нас бити срамота. Могу да причам само у своје име. Даћу све од себе да узмем што више титула, да будем и овде у финалу", закључио је Медведев.

image