Спорт

Ђоковић сазнао ривала у Паризу – неиспавани Рус препрека за финале

Новак Ђоковић добио је ривала у полуфиналу мастерса у Паризу и познат је и термин када ће покушати да се пласира у своје девето финале
Ђоковић сазнао ривала у Паризу – неиспавани Рус препрека за финалеGetty © Dean Mouhtaropoulos

Андреј Рубљов играће са Ђоковићем у полуфиналу последњег турнира из серије 1.000, пошто је елиминисао Аустралијанца Алекса де Минора после преокрета, резултатом 4:6, 6:3, 6:1.

Ђоковић је претходно, такође након велике борбе, савладао Холгера Рунеа у репризи прошлогодишњег финала.

Рубљов је наставио са сјајном сезоном, потврдио пето место на АТП ранг-листи и поново се нашао у завршници једног мастерса.

Он је био на ивици пораза, пошто је Де Минор, који је био слободан у претходној рунди, добио први сет захваљујући једним брејком, а онда имао шансе на почетку другог. Тада се Рус извукао, потом одузео сервис ривалу, што је значило почетак серије брејкове.

Један више направио је Московљанин и већ тада је меч ушао у нови дан. Рубљов је изједначио у сетовима, а онда и протутњао кроз трећи за 55. тријумф у сезони.

Српски и руски играч на терен неће пре 17 часова, док је прво полуфинале између Стефаноса Циципаса и Григора Димитрова на програму од 14.00.

Биће ово шести међусобни дуел двојице играча и Ђоковић тренутно води 4-1 у победама.

Једини тријумф Рубљов је остварио прошле године у Београду, док су два ове сезоне припала Новаку – на Аустралијан опену и Вимблдону.

"Нисам научио ништа. Мислим, победио ме је четири пута, скоро са 'нулом'. Нисам научио ништа, човече", искрен је био Андреј.

Међутим, њему ће много већи проблем бити да се одмори после напорног четвртфинала и физички припреми за најбољег играча на планети. Дуел са Де Минором завршио је дубоко иза поноћи и имаће мање отприлике 15 сати до новог меча.

"Пре свега, морам да вечерам, завршим третмане, стигнем у хотел, истуширам се... Лећи ћу да спавам око четири или пет ујутру. Лудо. Сјајан распоред, хвала вам! Налазим се у савету АТП-ја и... АТП, ми смо на истој страни", поручио је Рус.

Распоредом мечева у "Берсију" нису били задовољни многи играчи, па су глас дигли Стан Вавринка и Каспер Руд, док је Јаник Синер одустао од такмичења након што је завршио меч у три ујутру, а следећи му је био заказан у 17.00.

Мастерс у Паризу игра се за наградни фонд од 5.779.335 евра.

image