Спорт

Новак упозорио ривале: Желим да освојим све – и Дејвис куп и прво место на крају године

Најбољи тенисер света не намерава да стане са прикупљањем титула и после новог успеха имао је јасну поруку за своје ривале – "Желим да освојим све!"
Новак упозорио ривале: Желим да освојим све – и Дејвис куп и прво место на крају годинеGetty © Dean Mouhtaropoulos

Новак Ђоковић изјавио је да су му два најважнија циља да сезону заврши на првом месту АТП ранг-листе и да са селекцијом Србије освоји Дејвис куп.

Ђоковић је у недељу освојио мастерс у Паризу пошто је у финалу победио Григора Димитрова 6:4, 6:3. Била му је то 40. титула на турнирима из серије 1.000, шеста ове сезоне, а укупно 97. у каријери.

Српски тенисер ће од 12. до 19. јуна играти на Завршном турниру сезоне у Торину, на којем има шансу да овери светски трон.

"Настојаћу да освојим све турнире у којима учествујем, а мислим да ми је потребна још једна победа како бих обезбедио још једно прво место на крају сезоне у каријери. Сада ћу да се одморим три до четири дана, одложићу рекет, пошто желим да слободно време проведем са породицом", рекао је Новак на конференцији за медије у Паризу.

Он је истакао да ће сваки меч у Торину бити као финале јер ће на турниру учествовати осам најбољих тенисера света.

"Освојио сам прошле године турнир у Торину. Волим да играм тамо пред италијанским навијачима. Имам много поверења у себе. Нисам изгубио меч од финала Вимблдона и са узбуђењем очекујем да завршим сезону на најбољи могући начин. Два моја најважнија циља су да завршим сезону као број један и да освојим Дејвис куп."

Најбољи тенисер света је навео да је имао веома изазовну недељу.

"Мучио сам се са стомачним вирусом, који ми је одузео много енергије, али сам некако успео да пронађем додатну енергију када је било најпотребније, посебно у четвртак, петак и суботу. Био сам заиста ближе да изгубим своје мечеве него да прођем даље. Ако се то узме у обзир ова победа је дефинитивно једна од најпосебнијих коју сам постигао на мастерсима."

Новак је подсетио да је напорно радио како би се што боље припремио за последњи део сезоне.

"Одлично се осећам када је моје тело у питању, а увек постоји нешто што вам се 'затегне ту и тамо'. Овај вирус је био велики противник. Чудесно је да сам успео да се осећам овако данас, с обзиром на то да сам играо три меча од преко три сата, три дана узастопно. Веома сам срећан и поносан због тога што сам све то превазишао до овог коначног тријумфа."

Освајач 24 гренд слема је рекао да ће усмерити своју пажњу ка наредним изазовима.

"Све док будем био активан тенисер, то ће бити ментални приступ који ћу гајити. Успеси су сјајни, али сам већ окренуо следећу страницу. Било то схваћено као добро или лоше, то је метод који функционише за мене и сматрам да је правилан када су будући циљеви у питању, јер ћу желети да освајам још више турнира док будем активан. Гренд слемови и мастерси су најдрагоценији турнири у нашем спорту и у околностима из протеклих седам дана ова победа има већу тежину, нарочито у овој фази моје каријере. Иако искрено нисам свестан тога о којој се фази моје каријере више и ради", закључио је Ђоковић.

image