Спорт

Европа жели назад на трон, Алкараз потврдио учешће на Лејвер купу

Иако актуелна сезона још није готова, један од најбољих тенисера света већ зна где ће играти током следеће

Шпанац Карлос Алкараз постао је први тенисер који је потврдио да ће учествовати на Лејвер купу који ће се септембра 2024. године играти у Берлину.

Шпанац је играње у главном граду Немачке, где ће бранити боје Европе против остатка света, потврдио видео обраћањем путем Инстаграма.

"Ценим то што Бјерн Борг, селектор Тима Европа, има поверења у мене. Радујем се што ћу са својим ривалима укрстити снаге и у синглу и у дублу", истакао је 20-годишњак из Мурсије.

"Велика ми је част што ћу представљати Европу на овом такмичењу. Учинићу све да мој тим поново освоји трофеј на овом турниру. Једва чекам да чујем ко ће се придружити мом тиму следећег септембра."

Шпанац никада није играо у главном граду Немачке и зато се радује што ће имати прилику да игра пред тамошњом публиком.

"Узбуђен сам што ћу имати прилику да играм пред публиком у Берлину и што ћу моћи да истражим град", закључио је други тенисер планете.

Лејвер куп је такмичење које су основали Род Лејвер и Роџер Федерер, у којем се састају тимови света и Европе. Европљани желе да прекину двогодишњу доминацију остатка света, пошто су изгубили у Лондону и Ванкуверу.

image