Спорт

Најслабији Лејвер куп у историји - прошле године Новак, Роџер и Рафа, а сад...

Остало је још месец дана до шестог издања посебног тениског такмичења, а по први пут на њему неће бити ниједног гренд слем шампиона
Најслабији Лејвер куп у историји - прошле године Новак, Роџер и Рафа, а сад...Getty © Julian Finney / Staff

Организатори Лејвер купа саопштили су комплетиране саставе тимова за предстојеће издање егзбиционог такмичења из АТП календара.

У такмичењу европских тенисера против играча из остатка света, нема ниједног гренд слем шампиона, те је јасно да ће ово бити најслабије издање до сада.

Тим Европа представљаће Холгер Руне, Каспер Руд, Стефанос Циципас, Андреј Рубљов, Хуберт Хуркач и Гаел Монфис. Са друге стране, Тим Свет чине Тејлор Фриц, Франсес Тијафо, Томи Пол, Феликс Оже-Алијасим, Франсиско Серундоло и Бен Шелтон.

Ово је велика разлика у односу на прошлу годину, када су на опроштају Роџера Федерера, поред легендарног Швајцарца, Европу представљали и Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Енди Мари.

Ово ће бити шесто издање Лејвер купа и одржаће се у Ванкуверу, у Канади, од 22. до 24. септембра. Капитен тима Европа као и до сада је Бјорн Борг, док остатак света предводи Џон Мекинро.

image
VV inauguration
banner