Спорт

Чукарички вади флеке против Фјорентине у Лесковцу

Фудбалери Чукаричког од 18.45 играју против Фјорентине у четвртом колу Лиге конференција
Чукарички вади флеке против Фјорентине у Лесковцу© Bane T. Stojanovic/ATAImages

"Брђани" ће покушати да барем мало изваде флеке након катастрофалног пораза у Фиренци пре две седмице – 6:0.

Такође, изабраници тренера Игора Матића у потрази су за првим бодовима у гупи Ф трећег по јачини европског такмичења, пошто су до сада забележили сва три пораза.

Осим "виоле", бољи од Чукаричког били су Ференцварош и Генк, који се састају у истом термину.

"Велики и квалитетан противник је пред нама. Одушевљен сам Фјорентином. Можда их не прати резултат у првенству, гледао сам их против Јувентуса, Емполија, Милана... Али то је јако добар тим, који константно напада", почео је Матић пред дуел у Лесковцу, где Чукарички игра као домаћин.

"Очекује нас квалитетна утакмица, против изузетног ривала. Увек говорим играчима да морамо да будемо храбри, па шта нам Бог да. Нисмо имали много времена да спремимо ову утакмицу, али то неће бити алиби. Гледамо да одиграмо добру утакмицу. Фјорентина је свакако у нашој групи фаворит."

Он је истакао да фудбалери Чукаричког могу да зауставе нападаче италијанског клуба.

"Против нас су, примера ради, имали 19 шутева на гол, а против Јувентуса 26. Посед је био 70 према 30, а против нас 67 према 33. Статистички параметри у односу на Јувентус су били бољи, али нису успели да дају гол. У фудбалу морате да имате срећу, али и да ту срећу заслужите. Верујем да ћемо бити концентрисанији него у Фиренци. Већ у деветом минуту је било 2:0 за ривала, а то морамо да променимо. Потом је дошао црвени картон и меч је отишао у другом правцу. Са играчем мање је тешко играти, чак и јачим клубовима од нас."

Први пут у протоколу Чукаричког за међународну утакмицу ове сезоне ће се наћи и некадашњи млади репрезентативац Србије Вукашин Јовановић.

"Чека нас велика утакмица. Сви знамо ко је Фјорентина. Задовољство нам је да играмо против клуба са таквом традицијом. Волим Фјорентину, драго ми је што ћу, ако шеф одлучи, добити минуте на терену. Спреми смо, иако нисмо имали много времена за тренинг, али шта је ту је", рекао је Јовановић, који је рекао да једва чека да поново буде на терену.

Фјорентина, Ференцварош и Генк имају по пет бодова на табели групе Ф, док је Чукарички последњи без бодова.

image