Спорт

Одрекао се Португалаца преко СМС поруке - звезда Ливерпула опет мења репрезентацију?

Фабио Карваљо поново привлачи пажњу у Енглеској, овог пута не потезима на терену, већ ван истог.
Одрекао се Португалаца преко СМС поруке - звезда Ливерпула опет мења репрезентацију?Getty © Michael Regan

Млади фудбалер Ливерпула Фабио Карваљо на Острву има статус талентованог фудбалера и "чуда од детета". Ипак, овај 20-годишњи фудбалер је направио праву збрку када је СМС поруком саопштио Фудбалском савезу Португала да више не намерава да игра за младу селекцију те земље.

Британски медији су пренели неочекивану вест, а многи сумњају да би Карваљо већ по други пут могао да промени национални тим за који наступа.

О чему се заправо ради? Ливерпулов млади фудбалер, који је ове сезоне успео да постигне два поготка на 16 наступа, укључујући и победоносни гол против Њукасла, направио је непрофесионалан потез.

Он је био на ширем списку селектора Португалије Фернанда Сантоша, али се није нашао међу 26 играча који ће представљати ту земљу на Светском првенству у Катару. Уместо тога, Карваљо је добио позив националног тима за играче до 21 године, за коју је до сада играо четири пута. Ипак, Фабио је одбио да игра против Чешке и Јапана у пријатељским сусретима предстојеће седмице.

ФС Португалије је објавио да је Карваљо само СМС поруком обавестио све у тој организацији да не жели да игра за младу репрезентацију. Наравно, овај потез је изазвао доста пажње у Португалу, али и у Енглеској. Многи су протумачили овај чин као знак да Карваљо жели други пут у каријери да промени спортско држављанство. Како је Карваљо са 11 година стигао у Енглеску, наступао је за све млађе селекције теземље.

Био је и капитен У-17 селекције Енглеске, а сада када је разочаран што није отишао на Мундијал са селекцијом Португалије, није искључено да фудбалер Ливерпула направи нову промену по питању земље коју ће представљати.

image