Спорт

Ђоковић већ зна на кога ће у полуфиналу Торина

Ситуација у Црвеној групи доста је јасна пред расплет који ће се догодити у петак
Ђоковић већ зна на кога ће у полуфиналу Торина© Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Завршног турнира у Торину захваљујући победи Јаника Синера над Холгером Рунеом.

Синер је трећим тријумфом у Зеленој групи задржао максималан учинак и са прве позиције дошао међу четири најбоља, док је на другој завршио Ђоковић.

Чак 12. пут из 16 наступа Новак је прошао групу и има шансу да се бори за седми трофеј на последњем турниру у сезони.

То значи да ће најбољи играч свих времена у борби за финале ићи на првопласираног из Црвене групе, а то ће бити победник меча Данил Медведев – Карлос Алкараз.

Њих двојица се састају у 14.30 у хали "Пала Алпитур".

Медведев је већ прошао у полуфинале након уводна два тријумфа, али још није обезбедио прву позицију, иако је Алкараз забележио по победу и пораз. Рус је прво савладао земљака Андреја Рубљова, а онда и Александера Зверева из Немачке.

Шпанац је, са друге стране, заустављен на старту од Зверева, да би прве "бодове" уписао против Рубљова, који је изгубио све шансе за пласман даље.

Према пропозицијама такмичења, у случају да су двојица учесника изједначена по броју победа, гледа се међусобни скор. Према томе, победник овог меча биће први у групи – Медведев ће имати 3-0 ако победи, а Алкараз 2-1.

Међутим, у случају Даниловог тријумфа, Карлитос неће проћи у полуфинале, већ ће то бити Зверев.

Немац има бољи међусобни скор и није му превише важан резултат против Рубљова, са којим се састаје од 21.00.

Јасно је да калкулација неће бити, што је Медведев лепо објаснио на конференцији за медије, рекавши да му је управо Ђоковић прави пример.

"Оног тренутка када се опустите и кажете себи да ће меч бити лакши, губите ритам. Тако тенис функционише. На пример, Новак је прошле године против мене играо физички веома тежак меч. Могао је да да каже у једном тренутку: 'Првопласиран сам иако изгубим'. Али није. То је сјајан пример за мене да дам све од себе у петак", рекао је Медведев.

Полуфинални мечеви на програму су у суботу, а велико финале је заказано за недељу.

Завршни АТП турнир у Торину игра се за наградни фонд од 15 милиона долара.

image