Спорт

Американци поново ниподаштавају Јокића: Ни не спомињу га када је реч о МВП признању

Једном су му већ "украли" МВП признање, али то српског репрезентативца није много погодило и критичарима је одговорио на најбољи могући начин
Американци поново ниподаштавају Јокића: Ни не спомињу га када је реч о МВП признању© Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Аналитичари познате америчке телевизијске мреже "И-Ес-Пи-Ен" и даље не верују у Николу Јокића и изостављају га из дебате о борби за најкориснијег играча НБА лиге.

Јокић је двоструки МВП најјаче лиге света, а прошле сезоне је остао без тог признања и оно је, после велике кампање, отишло у руке Џоела Ембида.

Једном су му већ "украли" МВП признање, али то српског репрезентативца није много погодило и критичарима је одговорио на најбољи могући начин. Носио је Денвер до прве, историјске титуле и проглашен је за најбољег кошаркаша финалне серије са Мајамијем.

"Када се прича о томе ко је сада главни кандидат за МВП трофеј, мислим да су ту у кругу Џејсон Тејтум и Кевин Дурент", почео је аналитичар "И-Ес-Пи-Ена" Џеј Вилијамс.

"Мислим да је Дурент имао опет сјајне поене протекле ноћи, док је игра Џејсона Тејтума отишла на сасвим други ниво. Има много више пик-ен-рола, константан је, има га свуда. Бостон је тренутно најбољи тим у лиги, у НБА. Играју као најбољи тим на Истоку. Делују веома опасно у офанзиви и Холидеј је кључан у њиховој одбрани."

Јокић је ову сезону почео маестрално и једини је играч који је у Топ 5 у три најважније статистичке категорије – поенима, скоковима и асистенцијама.

Момак из Сомбора има просек од 30 поена по мечу, али је први по скоковима (просечно бележи 13,9) и четврти у асистенцијама (8,4 по мечу).

Дурент четврти по поенима (30,1), али далеко ван топ пет у остала два кључна параметра. Тејтум је девети по поенима (28,5), као и у асистенцијама и скоковима.

Такође, Бостон није најбоља екипа у лиги, пошто има учинак од девет победа и два пораза, колико и Денвер.

Међутим, није битно шта мисле аналитичари, већ они који гласају, а по њима је Јокић од самог старта главни фаворит за нову награду. И да је не буде, пехари у витринама показују ко је стварно најбољи.

image