Спорт

Стојковић: Поклонили смо Бугарима оба гола, али Србија се издигла из тога

Селектор Драган Стојковић Пикси био је задовољан што је његова селекција остварила пласман на Европско првенство
Стојковић: Поклонили смо Бугарима оба гола, али Србија се издигла из тогаGetty © Filip Filipovic / Stringer

Фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство први пут после 24 године, пошто је у Лесковцу ремизирала 2:2 против селекције Бугарске.

"Орлови" су освојили бод који им је био неопходан да и математички обезбеде пласман на завршни турнир у Немачку.

"Ово је велики дан за српски фудбал. Србија је дочекала да има своју екипу на Европском првенству. Честитам момцима који су одрадили и борили се до краја. Срећни смо и задовољни", почео је селектор Драган Стојковић после меча.

Он је био капитен репрезентације Југославије на последњем Европском првенству 2000. године, а и сада је део националног тима.

"Испада тако. Сетите се једне епизоде против Шкота и то је велики притисак. Рекао сам пре меча да неће бити лака утакмица, али играчи су показали страховит менталитет који треба да краси екипу која верује у себе. То је резултат који нам је био довољан и то је најважније."

Стојковић је додао је његова екипа поново грешила током меча.

"Прво полувреме смо контролисали утакмицу и стварали шансе, повели 1:0. Али смо знали да неће бити лако. Опет су нам се десиле грешке, код оба гола Бугара, поклон голови с наше стране, али смо се издигли изнад тога", рекао је Стојковић.

image