Спорт

Ивановић: Играчима је потребно стрпљења и вере

Нови тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић дан пре утакмице са Асвелом рекао је да је његовим играчима потребно стрпљење и вера.
Ивановић: Играчима је потребно стрпљења и вере© Euroleague

"Момци имају предиспозицију да раде, као што сам видео и раније - чврсти су. Оно што сам приметио на досадашњим утакмицама и за ова два тренинга, потребно им је стрпљења и вере. Kада би то имали сутра, много би нам помогло", рекао је Ивановић.

Kошаркаши Црвене звезде у петак од 19 часова дочекују Асвел у оквиру осмог кола Евролиге.

Ивановић истиче да је промена тренера током сезоне увек незгодна.

"Нисам покушавао да мењам пуно, не би то имало ефекта. Мењам неке детаље у одбрани и мало у нападу, али пре свега нам треба стрпљење и вера", рекао је Ивановић.

Додаје да Асвел има дугачку клупу и екипу која игра агресивно 40 минута.

"Асвел је екипа која игра веома брзо, агресивно у транзицији, у ситуацији један на један. Имају велики број играча који могу да реше ситуације један на један, кошаркаше који имају изванредне проценте шута за три поена и Фала који је доминантан у рекету. Изванредно користе квалитете које имају", закључио је Ивановић.

Црвена звезда се тренутно налази на 18 место на табели Евролиге са седам пораза и једном победом, док је Асвел на 17. месту са три победе и четири пораза.

image
VV inauguration
banner