Спорт

Обрадовић: Без Аврамовића у Истанбулу, ако желимо да победимо, морамо да играмо одбрану

Српски стручњак на клупи Партизана Жељко Обрадовић, истакао је да ће у Истанбулу наступати без повређеног Алексе Аврамовића. Обрадовић је додао да уколико желе да победе, црно-бели морају да играју добро у одбрани

Црно-бели у петак од 18.30 сати играју против турског тима у Истанбулу у 10. колу Евролиге.

"Алекса Аврамовић неће бити са нама у Истанбулу. То је оно што је сигурно, а за касније ћемо видети. Имао је ту повреду против Цедевита Олимпије. због које је морао да оде у болницу”, рекао је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић уочи гостовања Ефесу.

Српски стручњак похвално је причао о противнику.

"Веома важна утакмица против одличног тима. Имамо информације да они имају проблеме какве и ми, да ће им недостајати неки играчи, али свакако, то ћемо све знати на дан утакмице. То је екипа која има много квалитета нападачки и одбрамбено, пројектована је за највише циљеве. Познајем тренера јер је био мој помоћник седам година у Фенербахчеу”, рекао је Обрадовић новинарима у Београду.

Морамо да почнемо од онога где ми играмо слабо, а то је одбрана, додао је искусни тренер.

"Потребно је да играмо добро у одбрани уколико желимо да играмо утакмицу у којој бисмо имали неку евентуалну шансу да победимо”.

Обрадовић је истакао, да сем Аврамовића, у Истанбулу неће играти ни раније одсутни Кевин Пантер и Урош Трифуновић.

"Ситуација је увек иста, нема се времена да се превише пати или радује. Ми радимо онако како смо навикли да радимо, свакој утакмици приступамо максимално озбиљно и покушавамо што боље да се припремимо".
Наравно да гледамо себе и извлачимо поуке и гледамо шта смо радили на претходној утакмици или шта није било добро на тренингу, нагласио је Обрадовић.

"То радимо и нећемо одустати од тога. Те мале ствари, ако си неколико утакмица изгубио на један посед, где сваки скок, свака изгубљена лопта, свако заграђивање, сваки отворен шут, свака добра и лоша одлука доводе до тога да ли си успешан или не. На крају крајева, такав је наш живот и такав је наш посао. Једна лопта ти одлучује у свему”, закључио је Обрадовић.

image