Спорт

Троицки о Новаковој серији од 21 победе за Србију: То што ради је историјски подвиг

Светски "број 1" је нанизао 21 победу у синглу за репрезентацију Србију и није поражен више од 10 година
Троицки о Новаковој серији од 21 победе за Србију: То што ради је историјски подвиг© Clive Brunskill

Атмосфера у репрезентацији Србије после победе над Великом Британијом и пласмана у полуфинале Дејвис купа је одлична, али сада се сва пажња усмерава на дуел са Италијанима.

"Сјајан је осећај дан после победе", почео је Троицки.

"Честитао бих играчима који су изнели победу, али и остатку тима на сјајно одрађеном послу. Победа је извојевaна после синглова у два тешка меча, јер Британија има одличне играче и играли су добро."

Осврнуо се селектор и на појединачни учинак репрезентативаца.

"Прво је Миша Кецмановић одиграо сјајан меч. Борио се до краја, издржао и победио", рекао је Виктор, а онда се и осврнуо на невероватну серију Новака Ђоковића у националном дресу.

Светски "број 1" је нанизао 21 победу у синглу за репрезентацију Србију и није поражен више од 10 година.

"Наравно, Новак, на крају, импресивно. То што ради за репрезентацију је историјски подвиг. Нико није играо никада са толиком жељом и није остварио оволики број победа."

Наредни ривал у полуфиналу је Италија.

"Радујем се што смо поново у полуфиналу, али смо фокусирани на меч са Италијанима сутра. Олакшавајућа околност је што имамо дан одмора. Момци ће моћи да се спреме. Италија је одличан тим, има сјајне сингл играче, али имамо и ми. Спремни улазимо у меч и надамо се најбољем", поручио је Троицки.

Његов колега Илија Бозољац верује у снагу нашег тима.

"Сви су видели да је јуче било сјајно. Кецмановић је први меч одиграо феноменално, сви смо поносни на њега. Новак је против Норија сјајно победио. Све честитке."

Човек који је био Новаков и Викторов саиграч у златној генерацији Србије, верује да садашњи "орлови" могу да понове тај успех.

"Ушли смо у полуфинале, противник је Италија. Ми ћемо играти нашу игру и надамо се победи увек. На момцима је да одраде најтежи део пута до победе, а верујем да су спремни да то ураде", закључио је Бозољац.

image