Спорт

Звездине калкулације пред битку за европско пролеће: Шта је потребно против Јанг бојса?

Фудбалери Црвене звезде у уторак од 21.00 гостују Јанг бојсу у утакмици 5. кола групне фазе Лиге шампиона, у утакмици која би лако могла да одлучи питање о пласману у нокаут фазу Лиге Европе
Звездине калкулације пред битку за европско пролеће: Шта је потребно против Јанг бојса?© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Екипа Барака Бахара ће у Берну покушати да оствари повољан резултат уочи саме завршнице такмичења у групи Г, а знају и каква сценарија су могућа по том питању.

Манчестер сити и Лајпциг са по 12 и девет бодова су се већ пласирали у осмину финала Лиге шампиона, али сада се поставља питање хоће ли српски или швајцарски тим са треће позиције наставити такмичење у Лиги Европе.

И Звезда и Јанг бојс имају по један бод, након ремија 2:2 у Београду који су међусобно одиграли. Ипак, црвено-бели имају нешто бољу гол-разлику - "минус пет" спрам "минус седам" швајцарског тима.

То значи да би Звезди победа у Берну обезбедила пласман у Лигу Европе коло пре краја такмичења и резултати у последњем колу не би били важни. Но, ако одигра нерешено, Звезда ће и тако имати своје шансе.

У том случају би оба тима имала по два бода и нерешен међусобни скор, па би одлучивала гол-разлика. На њу би значајно могли да утичу резултати из последњег кола, када Црвена звезда буде угостила Манчестер сити, а Јанг бојс буде гостовао Лајпцигу у Немачкој.

Да се не би ослањали на резултате у последњем колу, зато ће црвено-бели покушати све да већ у вечерас око 23.00 часа прославе победу и обезбеђивање "европског пролећа".

image