Спорт

Србину не могу ништа ни кад је повређен – нови Јокићев трипл-дабл!

Најбољи кошаркаш на свету још једном је оправдао такав епитет упркос повреди која га је мучила претходних дана
Србину не могу ништа ни кад је повређен – нови Јокићев трипл-дабл!© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Кошаркаши Денвера полако се враћају у форму и остварили су трећи узастопни тријумф, овога пута на домаћем терену над Хјустоном – 134:124.

Нагетси су се реванширали "ракетама" за пораз од пре две седмице, који је и означио почетак лошег низа, највише захваљујући невероватном Николи Јокићу.

Јокић је претходну утакмицу пропустио због бола у доњем делу леђа, био је под знаком питања и за овај меч, али се појавио пред домаћом публиком и носио свој тим до успеха.

На паркету је провео нешто више од 33 минута и за то време забележио 32 поена (12/19 из игре), 10 скокова и 15 асистенција.

Поново је савршено контролисао напад своје екипе и није имао ниједну изгубљену лопту, док је једну успео да украде.

Уписао је седми трипл-дабл ове сезоне по чему је тренутни рекордер, а укупно 112. у каријери, наставивши потеру за Меџиком Џонсоном који је на трећем месту вечне ранг-листе (138).

Денвер је од самог старта био решен да се реваншира Хјустону и већ након прве четвртине имао је 15 поена вишка (41:26).

Тада је утакмица и решена, иако су Тексашани у неколико наврата покушавали да се врате. Међутим, клуб из Колорада је сваки тај налет одбио, ниједном није дозволио ривалу да дође на једноцифрени заостатак и рутински привео меч крају.

Тренер Мајк Мелоун ће, поред повратка Јокића, бити презадовољан и чињеницом да се након повреде вратио и други најважнији шраф – Џамал Мареј. Канађанин је одиграо око 22 минута и завршио са 16 поена и по шест ухваћених лопти и успешних додавања.

Сомборца је најбоље пратио Мајл Портер јуниор, који је дуел завршио са 30 поена, 10 скокова, пет асистенција и чак седам погођених тројки.

На другој страни, најбољи је био Џејлен Грин (26 поена и девет асистенција), а Алперен Шенгун је додао 22 поена, уз седам ухваћених лопти.

Бобан Марјановић одлуком тренера није улазио у игру.

Нагетси су се вратили у врх Западне конференције, сада су други са 13 победа и шест пораза, док је Хјустон девети са скором 8-8.

image