Спорт

"Јокић ми је рекао да је пио шест пива дневно у Србији, он је јединствен"

Кошаркаши Денвера Мајкл Портер јуниор и Ерон Гордон разговарали су у оквиру Портеровог подкаста, а том приликом су изнели занимљива запажања у вези са Николом Јокићем
"Јокић ми је рекао да је пио шест пива дневно у Србији, он је јединствен"© Antonio Ahel/ATAImages

Двоструки МВП и актуелни шампион НБА лиге не престаје да одушевљава љубитеље кошарке широм света, а Гордон је приликом разговора имао шта да каже о Јокићу са којим је и ван терена проводио много времена.

Протеклог лета је Гордон био Јокићев гост у Србији, а Портеру је причао о Николиној радној етици.

"Јокић је велики лидер. Увек је тачан, сваки дан. Тренира сваког јутра, одигра утакмицу, па после утакмице диже тегове. Редовно ради сваког дана. И на све то, скроман је. Кад имате двоструког МВП-а и најкориснијег играча НБА финала који је тако несебичан, то вам је као дар са неба. Ако он то може, онда могу и други да деле лопту. Он је звер", рекао је Гордон.

На то се надовезао Портер, који је открио и шта је Јокић радио током паузе у Србији.

"Он је јединствен. Кад га гледате из ноћи у ноћ, он је најбољи играч ког сам икад видео. Лудо је шза све може да учини. Раније је био добар, али није био толико заинтересован. Растао је из године у годину. Чак и после МВП сезоне. Како је то могуће да постанеш бољи после МВП године? Бољи је и ове године, а освојили смо прстен. Причао сам с њим и рекао ми је да је у Србији пио шест пива дневно. Вероватно није ни дирнуо лопту. Вас двојица имате врхунску хемију, кад ти он баца лобове за закуцавања", додао је Портер.

Све то очито није утицало на Јокића који наставља да доминира и у новој сезони - након 18 утакмица, његов просек износи 28.8 поена, 13.4 скокова и 8.9 асистенција по мечу.

image