Спорт

Бивши кошаркаш Партизана погођен кованицом у око – има проблем са видом!

Велики инцидент догодио се у турском кошаркашком дербију у којем је повређен један од најталентованијих европских кошаркаша
Бивши кошаркаш Партизана погођен кованицом у око – има проблем са видом!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Израелац Јам Мадар има проблеме са видом после суботњег инцидента у којем је са трибина бачен предмет који га је погодио у главу, саопштио је Фенербахче на званичном сајту.

Турски клуб је издао саопштење након скандала, када су навијачи Бешикташа погодили бившег играча Партизана у око, претпоставља се кованицом.

"У првом полувремену меча у дворани 'Синан Ердем' у суботу, један од многих предмета бачених са трибина погодио је нашег кошаркаша Јама Мадара у главу", почиње се у саопшњу.

"Наш играч, који је у овом делу меча морао да оде у свлачионицу, наставио је да игра друго полувреме после интервенције лекара и његове силне жеље да се врати на утакмицу."

"После меча, наш кошаркаш се жалио на делимичан губитак вида. Стање Мадара биће јасно после додатних прегледа. Мадару желимо да брзо оздрави и надамо се да ће се што пре опоравити."

У саопштењу није јасно наведено да ли ће Мадар морати на дужу паузу и да ли ће бити на располагању тренеру Димитрису Итудису у среду и петак, кад Фенербахче у Евролиги гостује код Басконије, па код Барселоне.

Израелски плејмејкер пре доласка у Турску наступао је две сезоне за Партизан, са којим је освојио АБА лигу и играо четвртфинале Евролиге.

image