Спорт

Јокић разбија НБА лигу - најбољи је у свему: Три пута је био МВП, али сада је бољи него икад

Најкориснији играч прошлосезонског НБА финала ове сезоне доминира на још вишем нивоу, пошто је у свим статистичким категоријама на водећој позицији
Јокић разбија НБА лигу - најбољи је у свему: Три пута је био МВП, али сада је бољи него икадGetty © Christian Petersen / Staff

Иако је НБА лига одлучила да свих 30 екипа у недељу 3. децембра добије слободан дан и тада не буде одиграна нити једна утакмица у најјачој лиги света - Никола Јокић и тада успева да буде у центру пажње.

Српски центар поново доминира НБА лигом у дресу Денвер Нагетса, а двоструки МВП регуларног дела сезоне и МВП прошлогодишњег финала је тренутно лидер у свим кључним статистичким категоријама!

Овај невероватан подухват Јокић је успео пошто је у досадашњем делу сезоне постигао највише поена, остварио највише скокова и забележио највише асистенција - што је доминација какву НБА лига не памти.

Наиме, Јокић је лидер НБА лиге са 579 убачених поена, 10 више од другопласираног Јаниса Адетокумба и 14 више од Луке Дончића. По питању скокова, Јокић је водећи са 255 скокова, а иза њега су Ентони Дејвис (249) и далеко иза Руди Гобер и Еван Мобли (по 221).

Можда и није тако чудно да центар буде водећи по броју поена и скокова, али и те како јесте да је водећи и по броју остварених асистенција. Јокић је први са 196 таквих додавања, иза је Тре Јанг са 192, док Тајрис Халибуртон има 189 асистенција.

Иначе, Србија може да се похвали и Богданом Богдановићем - капитен "орлова" је тренутно 11. у НБА лиги по броју убачених тројки и близу је да уђе у "топ тен", пошто је на једну тројку од Тајриса Максија и Џејсона Тејтума, на две од Кобија Вајта, на три од Мајкла Портера и Пола џорџа и само четири од Дезмонда Бејна.

image