Спорт

Добрић жели против "дрим тима" у Паризу: Ма, нек Леброн поведе дружину, ако нама дође Јокић...

Српски кошаркаш Огњен Добрић жељно ишчекује велику кошаркашку смотру наредне године и нада се да ће уз национални тим бити и Никола Јокић
Добрић жели против "дрим тима" у Паризу: Ма, нек Леброн поведе дружину, ако нама дође Јокић...© Antonio Ahel/ATAImages

Члан Виртуса је у Болоњи угостио екипу емисије "На ивици терена" са којом је разговарао о бројним темама, а међу њима и о предстојећим Олимпијским играма у Паризу.

"Једва чекам, надам се да ћу бити у екипи. То се никада не зна, видећемо. Има ту много фактора – да ли ће здравље да ме послужи пре свега. Надам се да ћу бити у доброј форми, да тренер у мени види опцију за тај тим", почео је Добрић.

"Тако да, надам се да ћемо отићи тамо у најјачем могућем саставу и показати се у најбољем могућем светлу. Као што смо били и на Светском првенству, можда и корак више."

Истакао је да би "орлови" могли да имају и веће шансе него на недавно завршеном Мундобаскету у Манили.

"Олимпијске игре су можда и лакше од Светског и Европског првенства. Само 12 репрезентација учествује, мање утакмица. Надам се да ћемо стварно добро изгледати тамо. То је најбитније. И надам се да ће се одазвати сви."

Маљковић: Јокић ће играти у Паризу
Маљковић: Јокић ће играти у Паризу
Иначе, већ сам најавио да ће сви играти у Паризу, па и Никола Јокић. Игре у Паризу биће велика журка, очекујем да ће Србија имати велики број учесника.

Говорио је и о потенцијалном окршају против НБА звезда, пре свега у тиму Сједињених Америчких Држава.

"Волео бих против свих, да видим да ли је стварно толика разлика између нас у Евролиги и њих тамо. Претпостављам да јесте, али не плашим се никог. Стварно бих волео да дођемо на мегдан њима", каже Добрић и одговара на констатацију да би Леброн Џејмс могао да поведе своју дружину:

"Нека поведе, па шта има везе, ако дође нама Јокић, ја се не плашим."

Да ли и у Болоњи има притиске као у Београду.

"Има притиска, нормално је кад се уложи толико новца. Кад је клуб на толикомДругачији је притисак јер ја овде нити разумем језик нити сам домаћи играч. Не читам новине, ни коментаре. Притисак можда јер сам странац и треба да правим разлику не осећам", закључио је Добрић.

image