Спорт

Сферопулос и Тоби: Јесте дупло коло, али сав фокус на први меч са Валенсијом

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос пред дуел са Валенсијом Евролиги рекао је да очекује тешку утакмицу и да ће за победу бити потребно да екипа одигра паметно у одбрани и нападу
Сферопулос и Тоби: Јесте дупло коло, али сав фокус на први меч са Валенсијом© Dusan Milenkovic/ATAImages

Црвено-бели у среду од 20.30 часова гостују код Валенсије у утакмици 12. кола Евролиге.

"Имамо дупло коло у Шпанији, али фокусирамо се на прву утакмицу. Играмо против Валенсије која се бори снажно. Очекујем тешку утакмицу", почео је Сферопулос.

"Са наше стране мораћемо да будемо концентрисани. Да играмо паметно офанзивно и дефанзивно и да искористимо све што 'прочитамо' у нападу и да зауставимо све оно што они буду радили у нападу како бисмо имали шансу да победимо."
Центар Мајк Тоби изјавио је пред утакмицу са Валенсијом, да су дупла кола важна за његов тим и да због тога желе да победе у првој утакмици.

"Дупла кола су важна за нас. Ако погледате екипе које изборе плеј-оф, то је на основу тога како одиграју дупла кола. Тако да желимо да победимо. Мислим да сам ставио превише притиска на себе. Превише сам интезиван или узбуђен. Желим да играм добро и када је жеља толика, ствари не иду тако. Треба да дубоко удахнем, опустим се", истакао је Тоби.

Додаје да је друга утакмица у дуплом колу Евролиге против Басконије само још један меч.

"За нас је то само још једна утакмица да победимо. Колико год је лепо видети тренера који је, сагласан сам са вама, био ту кратак период, за нас је важније да победимо без обзира на то ко је у питању", закључио је Тоби.

Звезда тренутно у елитном такмичењу има скор 4-7, док је Валенсија на учинку 5-6, уз серију од пет узастопних пораза.

image