Спорт

Партизан се провукао у Хумској - Војводина пала у финишу, црно-бели чувају врх табеле

Екипа Игора Дуљаја је све до 88. минута морала да чека на погодак који јој је донео три бода у неизвесном окршају
Партизан се провукао у Хумској - Војводина пала у финишу, црно-бели чувају врх табеле© Dusan Milenkovic/ATAImages

Фудбалери Партизана су се вратили на победнички колосек након прошлонедељног дебакла, пошто су у дербију 17. кола Суперлиге Србије савладали Војводину 3:1.

Драматична утакмица у Хумској ипак је припала црно-белима, који су успели да залече ране након катастрофалног пораза од ТСЦ-а (0:4) на истом месту прошлог викенда.

Иако резултат сугерише сигуран тријумф екипе Игора Дуљаја, Партизан је морао жестоко да се помучи не би ли стигао до нова три бода. Повели су домаћи у 53. минуту преко Франка Канутеа, али то вођство није било дуготрајно.

Урош Николић је у 67. минуту био стрелац за Војводину и резултат 1:1 је био на снази све до 88. минута. Таман када се чинило да би Партизан можда могао да киксне и други пут у низу на свом терену, појавио се Гајас Захид.

Норвешки фудбалер је на асистенцију Алда Калулуа донео предност и наговестио победу, коју је у 97. минуту из пенала потврдио Матеус Салдања.

Партизан је тако стигао до 14. победе у 16. утакмици у сезони, па имају 43 бода, шест више од Црвене звезде, али црвено-бели свој меч 17. кола тек треба да одиграју у недељу против Напретка.

Војводина је остала на шестом месту на табели Суперлиге са 22 бода.

image