Спорт

Србија одабрала базу за операцију "ЕУРО 2024": Орлови полећу из Аугзбурга

Селекција Драгана Стојковића Пиксија биће смештена у граду недалеко удаљеном од Минхена, у ком ће одиграти две од три утакмице на предстојећем турниру
Србија одабрала базу за операцију "ЕУРО 2024": Орлови полећу из Аугзбурга© YouTube / screenshot / Fudbalski savez Srbije

Фудбалска репрезентација Србије биће смештена у Аугзбугу у хотелу "Максимилијанс" са коришћењем тренинг центра "Розенаустадион" током групне фазе на Европском првенству, које ће бити одржано 2024. године у Немачкој, саопштио је Фудбалски савез Србије.

Србија ће на ЕУРО 2024 у Немачкој наредне године играти у групи Ц са Енглеском, Данском и Словенијом. Орлови" први меч играју у Гелзенкирхену 16. јуна против Енглеске, четири дана касније у Минхену ривал Србији је Словенија, а потом ће поново у Минхену играти 25. јуна против Данске.

"Национални савези су већ средином 2022. године били у обавези да по географским зонама (северисток, запад, југ) направе ужи избор од четири града и да се после жреба одлуче за коначан. У складу са захтевима селектора Драгана Стојковића и његовог стручног штаба донета је одлука да наш најбољи национални тим током предстојећег шампионата Европе буде лоциран у Аугзбугу у хотелу 'Максимилијанс' са коришћењем тренинг центра 'Розенаустадион'", саопштио је ФСС.

"С обзиром на чињеницу да ће репрезентација Србије последње две утакмице у групи играти у Минхену на 'Алијанц арени', која се налази недалеко од Аугзбурга, овакав избор био је логичан како би екипа имала што мање оптерећења приликом путовања. Уз то, врло се водило рачуна да смештај, као и услови у тренинг центру буду у складу са највишим професионалним стандардима", додаје се у саопштењу ФСС.

Истиче се да је поменути хотел категорисан са пет звездица и пружа идеалне услове за смештај спортских екипа. У њему су одседали репрезентација Немачке и клубови попут Бајерна и Борусије Дортмунд.

"Тренинг центар је удаљен десетак минута од хотела и поседује најквалитетнију травнату подлогу. У складу са регулативом УЕФА репрезентација Србије ће у Немачку допутовати пет дана уочи одигравања прве утакмице. До тог меча наш најбољи тим имаће четири провере, по две у марту и јуну. ФСС ће у наредним данима обавестити јавност о датумима одигравања пријатељских утакмица и именима противника", закључује се у саопштењу ФСС.

image