Спорт

Звезда оживела и донела драму, па изгубила: И Валенсија је боља од црвено-белих

Црвено-бели нису успели да упишу врло важан тријумф у потенцијалној борби за плеј-оф Евролиге, упркос одличном повратку у меч у другом полувремену
Звезда оживела и донела драму, па изгубила: И Валенсија је боља од црвено-белих© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде уписали су и осми пораз у Евролиги, пошто су у 12. колу овог такмичења доживели неуспех на гостовању Валенсији - 81:85.

Шпанска екипа је у драматичној завршници савладала тим Јаниса Сферопулоса, који је после заостатка од 16 поена на полувремену успео да у последњем минуту стигне до изједначења.

Прво налет у трећој, а онда и у четвртој четвртини, били су довољни да Звезда стигне од 40:56 до 81:81, али не и да у последње 54 секунде и коначно поведе, пошто су Џеред Харпер и Брендон Дејвис погодили кључне поене за домаћи тим.

Звезда је тако упркос далеко бољој игри у наставку остала празних шака и овог пута, па ни из новог покушаја нису успели да коначно славе у Евролиги ван Београда.

најбољи у тиму Звезде поентерски су били Немања Недовић и Шабаз Нејпир са по 14 поена, Џоел Боломбој је убацио 12, а Милош Теодосић 11. Ипак, 21 поен Дејвиса и 17 поена Оџелеја су направили разлику у корист Валенсије.

Валенсија после 12 кола има скор 6-6, док је Звезда на 4-8 и само су Асвел и Алба били лошији од црвено-белих у досадашњем току сезоне.

  • 6. дец 2023 • 22:35

    22:35

    Крај - победа Валенсија 85:81!

    Успела је Звезда да изједначи на 54 секунде пре краја, али од тог тренутка само је Валенсија успевала да постигне поене, па шпански тим стиже до важног и драматичног тријумфа у Евролиги.

    Црвено-бели нису успели да коначно прекину пост у гостима и коначно славе ван Београда.

  • 22:27

    Тројка Недовића за изједначење!

    Серија Звезде 7:0 и то на само још 54 секунде до краја утакмице! Немања Недовић ту серију продужава тројком са дистанце на крају напада, па Валенсија одмах тражи тајм-аут да покуша да прекине налет црвено-белих.

    Резултат је 81:81!

  • 22:23

    Седам разлике за Валенсију

    На 2:22 до краја утакмице, Валенсија води 81:74, па црвено-бели имају све мање времена за преокрет. Изузетно тврдо се игра у овој четвртини, само по девет поена оба тима.

  • 22:15

    Тројка Нејпира у прави час - 76:70

    Валенсија има шест поена предности након важне тројке Шабаза Нејпира, таман када се чинило да ће Звезди ова утакмица потпуно измаћи контроли у последњој четвртини.

    Домаћи су је боље започели, црвено-бели су превише напада протраћили, али сада Нејпир враћа наду.

  • 22:03

    Крај треће четвртине - 72:65 за Валенсију

    Била је Звезда феноменална у првих седам минута и са "минус 16" се вратила на поен заостатка, али тајм-аут домаћих је прекинуо тај добар ритам. Серија 8:0 Валенсије била је започета тројком Клавера, па у последњих 10 минута домаћи улазе са седам поена предности.

    Гедраитис и Лазић су погађали са линије за слободна бацања, тако да нас очекује врло занимљива четврта четвртина. Трећа је Звезди припала резултатом 25:16.

  • 21:54

    27' - Звезда пришла на поен заостатка

    Каква серија Звезде, у овој четвртини већ воде 21:6 и пришли су на само три поена заостатка. Много фаулова Валенсије и користе играчи Звезде та бројна бацања, а и у одбрани су дозволили поене само Дејвису и Харперу.

    Зато је сада резултат 62:61 за Валенсију, која има све мање решења у нападу. Чак 15 поена разлике за Звезду у ових седам минута у наставку.

  • 21:44

    25' - Боломбој закуцава за 51:60

    Од оних 16 поена заостатка, Звезда се враћа на "минус девет" након снажног закуцавања Боломбој после лепе акције црвено-белих. Лазић је претходно убацио сва четири слободна бацања која је имао, уз важну тројку Теодосића, Звезда бојажљиво хвата прикључак.

  • 21:18

    Крај полувремена - Валенсија "гази" Звезду 56:40

    Јако лоша друга четвртина Звезде, црвено-бели као да су потонули у једном тренутку је била и серија 12:2 за домаће. Олако је Звезда у првом полувремену дозволила више од 50 поена екипи Валенсије, која преко Оџелеа (13 поена) и Дејвиса (10) контролише дешавања на терену.

    У Звезди су Недовић и Нејпир са по девет поена најбољи, али само три убачене тројке црвено-белих су још једна од ствари која би морала боље у наставку.

  • 21:06

    15' - Валенсија води 39:31

    Почела је Звезда добро у другој деоници ношена Теодосићем, бли су пришли поново, али се Валенсија још једном "одлепила" преко Оџелеа и након тројке Клавера стигли до "плус осам".

  • 20:51

    Крај прве четвртине - Звезда губи 19:25

    Успела је Звезда да приђе на 20:19 у финишу прве четвртине, али након тога је Валенсија поново успела да убаци пет поена у низу, чиме су "поништили" ону важну тројку Давидовца.

    Неколико тројки Валенсије је направило разлику, али и чак четири промашена слободна бацања Звезде. Боломбој код Београђана тренутно најбољи са шест поена и четири скока.

image