Спорт

Партизан и Звезда заменили улоге у Евролиги - како је било прошле сезоне после 13. кола?

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде одиграли су још једно "дупло коло" ове седмице, пошто су имали двоструке обавезе у Евролиги протеклих дана
Партизан и Звезда заменили улоге у Евролиги - како је било прошле сезоне после 13. кола?© Dusan Milenkovic/Bane T. Stojanovic/ATAImages

Ствари су ишле у супротним смеровима за два тима, пошто је Партизан у Београду савладао Монако и Олимпију Милано, док је Звезда у Шпанији забележила тесне поразе од Валенсије и Басконије.

Но, после 13 одиграних кола, интересантно је да су београдски "вечити" заменили улоге у односу на оно какво је стање на табели било у Евролиги у овој фази прошле сезоне.

Партизан је са ове две победе стигао до шестог места са скором 7-6, па екипа Жељка Обрадовића може да буде и те како задовољна. Звезда, са друге стране, има учинак 4-9 и само су Алба и Асвел били неуспешнији од њих у досадашњем делу сезоне.

Но, помало невероватно гласи чињеница да су пре 12 месеци улоге биле обрнуте - тада је Звезда после 13 кола имала скор 7-6, а Партизан 4-9. То је вест која ће највише обрадовати навијаче Звезде, пошто су црно-бели и после таквог старта сезоне успели да стигну до плеј-офа и четвртфинала Евролиге.

Иначе, у наредна три меча у Евролиги, Партизан ће играти против Жалгириса у Литванији и Валенсије у Шпанији, док ће у Београду угостити Реал Мадрид. Звезда ће угостити Албу и Реал Мадрид, док ће путовати у Израел на мегдан Макабију.

image