Спорт

Тениској легенди се вратио канцер - Американка открила детаље

Тениска легенда, Американкa Крис Еверт изјавила је да јој се вратио канцер, две године након што јој је дијагностикован рак јајника
Тениској легенди се вратио канцер - Американка открила детаљеGetty © Matthew Stockman / Staff

Евертовој (68) је први пут дијагностификован канцер у децембру 2021. након превентивне хистеректомије, а у јануару 2023. је изјавила да више не болује од те болести, пренео је "Би-Би-Си".

Чувена тенисерка, која је током пребогате каријере освојила 18 гренд слемова, наводи да ће сада бити подвргута још једној рунди хемотерапије.

"Иако је ово дијагноза коју никада нисам желела да чујем, поново се осећам срећном јер је (повратак канцера) рано откривен", истакла је Еверт.

Њена бивша ривалка, Мартина Навратилова, раније је захвалила Евертовој јер ју је подржала када јој је дијагностикован рак грла и дојке 2022. године.

Еверт је освојила седам титула на Отвореном првенству Француске, шест титула на Ју-Ес опену, три титуле на Вимблдону и две на Аустралијан опену.

Њена сестра Џини, умрла је од исте болести 2020. године. Еверт је позвала све да буду упућени у историју болести своје породице и да воде рачуна о себи.

"Рано откривање спашава животе. Будите захвални на свом здрављу током сезоне празника", поручила је она.

image