Спорт

"Почела је ера Новака 'зликовца', сада коначно говори: 'Ј***те се, бољи сам од свих'"

Бивша немачка тенисерка на веома занимљив и сликовит начин описала је понашање Новака Ђоковића
"Почела је ера Новака 'зликовца', сада коначно говори: 'Ј***те се, бољи сам од свих'"© Fran Santiago / Stringer

Андреа Петковић, Немица пореклом из Србије, стала је на страну најбољег тенисера свих времена и подржава начин на који се опходи у последње време.

Ђоковић је у 2023. години освојио три гренд слема, на четвртом играо финале, а тријумфовао је и на Завршном турниру у Торину.

Осми пут у каријери годину ће завршити на првој позицији, на којој је већ сада провео више од 400 седмица, али и поред тога често не добија довољно поштовања.

Тако смо у више наврата могли да чујемо звиждуке, критике и провокације на рачун Србина, посебно са трибина, али он више не остаје дужан појединцима који се тако понашају.

Тако је у Торину "дириговао" звиждуцима, често је гестикулацијом ка ушима показивао да не чује звиждуке, а некима је иронично слао и пољупце током Завршног турнира Дејвис купа у Малаги.

"Једва сам чекала еру Новака 'зликовца', то је све што сам икада желела од њега", почела је Андреа Петковић, која сада ради као стручни консултант.

"Одувек сам желела да преузме ту улогу и да буде у фазону да каже свима: 'Ј***те се. Толико сам бољи од свих и понашаћу се у складу са тиме. Викаћу на публику, слаћу пољупце онима који покушавају да ме омету и освојићу све'."

Она је увек имала сјајан однос са Новаком и осталим српским играчима.

"То сам желела од њега и срећна сам, прихвата ту улогу", закључила је Петковићева.

Андреа је у каријери освојила седам титула, играла је полуфинале Ролан Гароса 2014. године, као и четвртфинала Аустралијан опена и Ју-Ес опена три године раније.

Ђоковић са припремама почиње 10. децембра, а од 14. јануара ће у Мелбурну покушати да освоји 11. трофеј на Аустралијан опену.

image