Спорт

Јокић о искључењу: Срећа да се ово није десило у Србији

Српски кошаркаш Никола Јокић рекао је после искључења због приговора, у мечу у ком је његов Денвер као гост победио Чикаго (114:106), да се за такве ствари некад не свира ни техничка грешка
Јокић о искључењу: Срећа да се ово није десило у СрбијиGetty © Michael Reaves

Јокић је у мечу против Чикага искључен други пут у три недеље, а овог пута су га судије послале ван терена пред крај првог полувремена због приговора. Искључење је било директно, није прво упозорен техничком грешком.

Србин је после меча изашао пред новинаре насмејан, рекавши да је срећа што се ова сцена није одвила у Србији.

"Срећан сам што нисмо играли ову утакмицу у Србији. Било би врло забавно видети како би се завршило. Понекад се то што сам рекао не кажњава ни техничком грешком. Прешао сам границу, али понекад та реч не значи прелазак линије. Тако је, како је. Волим свој новац тако да нећу коментарисати суђење", рекао је Јокић новинарима после утакмице.

Репрезентативац Србије се нашалио на рачун тога да је Денвер победио у оба меча у којима је он искључен.

"Добили смо обе утакмице, можда је то кључ. Можда је то начин како треба да играмо. Прво нисам ни чуо да је искључење у питању. За такве ствари се некада не суди ни техничка", казао је Јокић.

Новинари су упитали Јокића да ли је чуо звиждуке за судије будући да се меч играо на вече српског наслеђа у Чикагу.

"Могуће да их је било. Чикаго је ипак други највећи град са српском популацијом. Први је Београд, па Чикаго. Тако да је могуће да су људи дошли да ме виде", закључио је Јокић.

image