Спорт

Барса пала у 92. минуту, Милан избацио Њукасл - познати сви учесници осмине финала ЛШ

Лига шампиона је завршена за 2023. године и познато је којих 16 клубова је преостало у борби за највећи трофеј
Барса пала у 92. минуту, Милан избацио Њукасл - познати сви учесници осмине финала ЛШGetty © Michael Steele / Staff

Најинтересантније је било у групи Г, где су све четири екипе имале за шта да се боре. Борусија је у Дортмунду ремизирала 1:1 против Пари Сен Жермена - повели су домаћи преко Карима Адејемија, док је Ворен Заир Емери поставио коначан резултат.

За то време, Милан је у последњим минутима стигао до изузетно вредне победе у Њукаслу - 2:1. "Свраке" су повеле преко Жоелинтона, Кристијан Пулишић је изједначио у 59. минуту, да би човек одлуке за "росонере" био Самуел Чуквуезе у 84. минуту. Након свега, Дортмунд је први са 11 бодова, ПСЖ је други са осам, колико има и трећепласирани Милан. "Росонери" ће зато у Лигу Европе, док је Њукасл са пет бодова елиминисан.

У групи Е, Атлетико Мадрид је савладао Лацио 2:0 головима Антоана Гризмана и Самуела Лина, чиме су потврдили прво место у групи са 14 бодова, управо испред италијанског тима који их је сакупио 10.

У другом мечу у тој групи, Селтик је савладао Фејенорд 2:1, али холандски тим ће наредног пролећа играти у Лиги Европе, док је великан из Глазгова завршио такмичење у УЕФА такмичењима ове сезоне.

И на крају, у групи Х, догодило се изненађење, пошто је белгијски Антверпен савладао Барселону 3:2 на домаћем терену поготком у 92. минуту. Овај резултат није много утицао на коначно стање, пошто је шампион Белгије већ био елиминисан, а каталонски гигант је обезбедио прво место у групи.

Због тога Барселону није болела победа Порта над Шахтјором 5:3 уз два поготка Вендерсона, пошто су и Порто и Барселона освојили по 12 бодова, али је шпански тим завршио на првом месту због бољег међускора.

Тако ће на жребу за осмину финала Лиге шампиона у првом шеширу бити све првопласиране екипе из својих група, а у другом другопласиране.

  • ПРВИ ШЕШИР: Бајерн Минхен, Борусија Дортмунд, Арсенал, Манчестер сити, Реал Мадрид, Барселона, Реал Сосиједад, Атлетико Мадрид.
  • ДРУГИ ШЕШИР: ПСЖ, Интер, Лацио, Наполи, Порто, Лајпциг, Копенхаген, ПСВ.
image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner