Спорт

Јанис дао рекордних 64 поена Индијани, па се умало потукао на терену и у свлачионици

Невероватан меч одиграо је Грк Јанис Адетокумбо против Индијане, пошто је остварио рекорд каријере од 64 дата поена. Поред тога, Јанису ће меч са Пејсерсима остати у сећању и због ствари које немају везе превише са кошарком
Јанис дао рекордних 64 поена Индијани, па се умало потукао на терену и у свлачионициGetty © Stacy Revere

Лудо и незаборавно било је у "Физерв форуму" у ноћи између среде и четвртка.

У крупном плану био је Јанис Адетокумбо, звезда Милвокија и грчке репрезентације, која је остварила рекорд каријере по постигнутим поенима.

Нису имали решења Пејсерси за сјајног Јаниса, који је меч завршио са чак 64 поена и 14 скокова.

Готово читав меч су кошаркаши гостујуће екипе били у расправи и некој врсти свађе са Адетокумбом, да би у финишу меча ситуација ескалирала.

Након једног веома оштрог фаула, умало је избича туча на терену.

Ситуација је није смирила ни након истека последњег секунда меча, пошто је Јанис ушао у расправу са Халибартоном, најбољим играчем противничког тима.

Све је додатно кулминирало када су играчи Индијане узели лопту са којом се играо меч, а која је требало да припадне Јанису након нестварног доприноса.

Грк је потрчао ка свлачионици ривала, у покушају да је врати.

На прес конференцији након меча, Јанис је рекао да је обезбеђење морало да интервенише и врати лопту кошаркашу Милвокија, али да овај није сигуран да се ради о лопти са којом се заправо играло у овој утакмици.

Што се саме кошарке и статистике меча тиче, поред сјајног Адетокумба, у победничком тиму истакли су се Лилард са 21 и Портис са 19 поена.

Најефикаснији у Индијани су били поменути Халибартон, који је постигао 22 поена, колико је имао и Тарнер.

image