Спорт

Обрадовић: Одбрана је преломила утакмицу у нашу корист

Tренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић након победе његове екипе над Макабијем рекао је да публици иду посебне заслуге за успех.

"Задовољан сам што смо добили овако добру екипу поготово уз овакву атмосферу. Публика даје ветар у леђа играчима и велика ми је част што играмо пред њима", изјавио је Обрадовић.

Kошаркаши Партизана победили су у Београду екипу Макабија 96:88 (22:26, 27:24, 20:18, 27:20) у оквиру осмог кола Евролиге, а Обрадовић сматра да је одбрана кључ преокрета у другом полувремену.

"Победили смо веома добар тим. Они имају школу кошарке, имају своју филозофију и играју да постигну два поена више. Знамо да воле да играју у транзицији. Ми смо лоше играли одбрану у првом полувремену и то се види са само шест фаулова која смо направили у првих 20 минута. Примили смо 50 поена уз само два фаула која су смислено направљена. У другом полувремену су они наставили исто да играју, преко два плеја који све креирају. Ми смо променили приступ у одбрани и то је донело резултате. Нисам гледао статистику али ми се чини да смо их свели на само осам скокова што је врло битно", закључио је тренер "црно-белих", рекао је Обрадовић.

У наредном колу Евролиге Партизан у уторак гостује Барселони.

image