Спорт

Жалгирис створио тврђаву - тамо нико не може да победи

Осим победе Литванаца, тријумфе су уписала још два домаћа састава - Фенербахче и Монако.
Жалгирис створио тврђаву - тамо нико не може да победи© Euroleague

Кошаркаши Партизана уписали су велику победу против Макабија у осмом колу Евролиге, али у петак увече, одигране су још три утакмице у том такмичењу.

Главна вест је екипа Жалгириса, која је наставила непобидиви низ на домаћем паркету, савладавши Олимпију Милано 71:62.

После Виртуса, Барселоне и Албе, и Олимпија је пала у Литванији, а Жалгирис је уписао укупно пету победу ове сезоне. Највеће заслуге за то иду Кинану Евансу, који је убацио 23 поена, али и феноменалној тимској одбрани, која је свела Италијане на само 62 постигнута поена.

За то време, Фенербахче је претходно разбио Панатинаикос Дејана Радоњића, славивши са равно 30 поена разлике - 107:77. Турскитим су предводили Скоти Вилбекин са 19 и Најџел Хејс са 16 поена. Фенербахче је тако остао једини тим у Евролиги са само једним поразом, па су заслужено на челној позицији на табели.

Да и сва четири меча у Евролиги ове вечери буду победе домаћина, постарао се Монако против Басконије - било је 79:74 за екипу из Кнежевине. Ели Окобо је са 22 поена био најбољи појединац у победничком тиму, док је Џордан Лојд додао 12. Монако је тако на изненађење многих стигла до треће позиције на табели, са скором 6-2.

Ево како сада изгледа табела Евролиге:

image