Спорт

Лалатовић пред меч са Звездом: Прошли пут су ме једва победили

Тренер суботичког суперлигаша жели да његова екипа покуша да изненади актуелног шампиона
Лалатовић пред меч са Звездом: Прошли пут су ме једва победили© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Фудбалери Спартака у суботу од 16.00 часова играју против Црвене звезде у оквиру 19. кола Суперлиге Србије, а тренер Суботичана Ненад Лалатовић мотивисан је пред дуел против свог бившег клуба.

Од доласка на место тренера Спартака, његова екипа је уписала две победе и један пораз, а сада ће пред собом имати велики изазов да наставе са добрим резултатима.

"Питате ме можемо ли да изненадимо Звезду? Не знам у овом тренутку. Звезда је Звезда! Имам проблема са каротнима, неће ми играти двојица важних играча. И то ми задаје муку. Звезда је фаворит, а ми ћемо дати све до себе да направимо добар резултат за Спартак. Тешко је изненадити Звезду, али може да се деси", рекао је Ненад Лалатовић за "Курир".

Тренер Спартака је нагласио да док је био тренер Радничког из Ниша, Црвена звезда једва односила бодове са тих мечева.

"Кад сам водио нишки Раднички против Звезде једва су ме победили. Примио сам гол у 100. минуту. И други меч, кад сам био тренер Младости ГАТ, требало је да добијемо. Тада судија није дао Гелору Канги црвени картон. Да му га је дао, ми бисмо победили Звезду. Много су се увек мучили са мном и знам да им и сада неће бити лако против мене. Посебно што је следећа утакмица за Звезду дерби. А, ја као бивши играч Звезде знам да су утакмице пред дерби најтеже."

Лалатовић шансу за своју екипу види управо у чињеници да ће Звезда у среду играти против Партизана.

"Звезда ће бити мислима у дербију, а не против Спартака. Ту видим нашу шансу. Извешћу најјачи могући састав. Опет, то ништа не гарантује јер Звезда има велики фонд играча. Они могу да плате једног играча 5.000.000 евра, а нама је буџет за цео тим 1.500.000 милиона евра. Волео бих да буде пун стадион. Ма, биће. Субота у 16.00 сати. Шта народ да ради у то време? Сем да добро руча и дође на утакмицу", закључио је Лалатовић у свом стилу.

image