Спорт

"Подсетите Ван Дајка да игра за клуб који има једну титулу за 33 године"

Фудбалери Ливерпула и Манчестер јунајтеда ремизирали су у недељу 0:0 у дербију 17. кола Премијер лиге. Дуел два најтрофејнија енглеска клуба није донео квалитет какав се очекивао, а занимљивије је било након меча
"Подсетите Ван Дајка да игра за клуб који има једну титулу за 33 године"© Twitter / screenshot / @SkySportsPL

Капитен Ливерпула Вирџил ван Дајк био је незадовољан што његова екипа није славила против "црвених ђавола", док је легендарни капитен Јунајтеда Рој Кин имао јасну поруку за Холанђанина.

На питање да ли је фрустриран због резултата, Ван Дајк је одговорио као из топа.

"Јесам, дефинитивно. Само је једна екипа данас покушавала да добије утакмицу. Нажалост, није се догодило. Желимо да добијемо сваку утакмицу, посебно против екипе попут њих. Фрустрирајуће је јер смо били супериорни у свим аспектима, док су они само из контранапада покушавали да нам нашкоде. На крају славе бод, а ми смо њим незадовољни", рекао је Ван Дајк.

Но, у емисији на "Скај спортсу", Рој Кин је имао спреман одговор.

"Очито је да из њега излази пуно ароганције кад тако омаловажава Манчестер јунајтед. Треба га подсетити да игра за клуб који је освојио једну титулу у 30 година. Јунајтед је у тешкој ситуацији, баш као што је Ливерпул био дуги низ година. Тако да му се можда та ароганција данас обила о главу. Треба да се подсети одакле долази. Једна титула у 33 године? Рекао је да су играчи Јунајтеда били срећни због бода и да је само једна екипа дошла да игра. Да, долазио сам и ја на 'Енфилд' пуно пута с Јунајтедом када је Ливерпул био у тешкој ситуацији и био задовољан ремијем. Суштина је да је најбитнији резултат", рекао је Кин.

image
VV inauguration
banner