Спорт

Руси очарани Ивићем: Он је главна звезда, а Краснодар фаворит за титулу

Српски тренер Владимир Ивић је у Русији ове године доказао квалитет на клупи Краснодара, са којим је у актуелној сезони освојио јесењу титулу
Руси очарани Ивићем: Он је главна звезда, а Краснодар фаворит за титулуGetty © Gabriele Maltinti / Stringer

Након што је водио Краснодар до првог места на табели на полусезони, све је више оних који гласно говоре о заслугама некадашњег фудбалера Партизана за оствари успех.

Бивши тренер Ростова Сергеј Балахин нема никакву дилему да ко је најбољи тренер који тренутно ради у Премијер лиги Русије.

"Мислим да је одговор очигледан – Ивић, наравно. Урадио је сјајан посао, поготово на плану креативности. Јер, он је дошао са једном идејом у тим који је имао потпуно другачије карактеристике и успео да промени филозофију, начин игре, све то успешно 'усади' и освоји прво место на полусезони. То је импресивно", истакао је Балахин.

На сличан начин размишља и бивши фудбалер ЦСКА из Москве, Едуард Мор.

"Краснодар је један од фаворита за освајање титуле првака и Купа Русије. Главни творац свих њихових успеха је Ивић. Одличан је тренер, који је већ освајао трофеје у каријери и зна како се до њих долази. Ми видимо да је игра Краснодара врло разумљива, упечатљива, успео је да учини да му тим игра дисциплиновано, на резултат. Екипа има равнотежу између одбране и напада. Ивић је прва звезда Краснодара, важнији је од сваког играча, па и Спертсјана, Кордобе и осталих, који су играли сјајно ове јесени", поручио је Мор.

Краснодар је после 18 од 30 кола први на табели са 38 бодова, два више од шампиона Зенита. У последњих 10 сезона, првопласирани тим на полусезони је чак девет пута стизао до титуле на крају сезоне.

image
VV inauguration
banner