Спорт

"Марка" одушевљена - "Србија има новог Мијатовића"

Српски фудбалер из редова Црвене звезде Јован Мијатовић, нашао се на "скенеру" једног од најпознатијих европских и шпанских портала - "Марке"
"Марка" одушевљена - "Србија има новог Мијатовића"© ATA Images

Наговештавао је млади Јован Мијатовић да може важити за сјајно појачање Црвене звезде и то из омладинског погона црвено-белих.

Одличне партије, напокон су добиле и верификацију у виду голова, па отуда бројни српски, али и европски медији "брује" о овом момку.

Најновији међу њима је чувена шпанска "Марка".

Под насловом "Јован, нови Мијатовић одушевљава Србију", Шпанци су упоредили Јована са легендарним Предрагом Мијатовићем, асом Реал Мадрида и репрезентације Југославије.

Наравно, највећа разлика јесте одабир клубова, пошто је Предраг бранио боје Партизана.

Јован је недавно у дресу Звезде оборио нови рекорд, овога пута као најмлађи стрелац "хет-трика" у црвено-белом дресу (18 година, пет месеци, пет дана).

Тако је срушио рекорд који је држао легендарни Дејан Станковић.

Ако се вратимо на одабир тимова, оно што је зачудило Шпанце јесте изјава младог Јована Мијатовића да му није сан да дође до дреса Реала или Барселоне.

"Кад сам био мали мој сан нису били Реал и Барселона, већ први тим Црвене звезде", подсећају из Марке на изјаву Мијатовића, која доста подсећа на реченице какве је својевремено имао Немања Видић.

Мијатовић до сада има осам голова и две асистенције у Суперлиги, од чега су многи били победоносни.

Такав учинак у поприлично лимитираној минутажи, привукао је пажњу бројних европских клубова.

Мијатовића већ извесно време скаутирају неки од највећих тимова "старог континента", а највеће интересовање за сада показали су Фејенорд, Зенит из Санкт Петербурга и Јувентус.

Према писањима домаћих медија, Црвена звезда је већ одбијала понуде у износу од пет милиона евра, а остаје да се види хоће ли и колико ће црвено-бели успети да задрже овог талентованог фудбалера, који је сениорску каријеру започео у Графичару.

Из "Марке" су посебан осврт имали на меч Звезде и Манчестер ситија када је Мијатовић погодио две стативе и то уласком с клупе. Предвиђају му блиставу каријеру из које би Србија могла пуно да профитира.

image
VV inauguration
banner