Спорт

Махао пиштољем, па донео победу уз звук сирене: После осам месеци се вратио и показао какав је играч

Кошаркаши Мемфиса савладали су Њу Орлеанс на тешком гостовању у драматичном сусрету 115:113, а човек одлуке у последњим секундама меча био је повратник у редове Гризлиса Џа Морант
Autor: YouTube / FreeDawkins

Момак великог кошаркашког потенцијала имао је доста проблема са понашањем, пошто је до овог меча служио суспензију на 25 утакмица јер је два пута на видео снимцима на друштвеним мрежама витлао пиштољем.

Морант је тада "изигравао мафијаша", а НБА лига на то није гледала благонаклоно. Био је кажњен неиграњем на наредних 25 утакмица, а по повратку на паркет после осам месеци паузе, показао је сву раскош својих способности.

Он је постигао 34 поена, уз шест скокова и осам асистенција, а при резултату 113:113 на секунд до краја, Морант је успео да погоди кош за победу свог тима.

Морант је имао и лепу помоћ Џерена Џексона јуниора и Дезмонда Бејна, који су постигли 24, односно 21 поен. На другој страни, за Пеликансе је најбољи био Брендон Играм са 34 поена, док је Јонас Валанчијунас имао 22 поена уз 14 скокова.

Мемфис је био у серији од пет пораза заредом, али је Морант то сада прекинуо, па Гризлиси имају скор 7-19. Пеликанси су доста бољи са учинком 16-12 и налазе се на седмој позицији Западне конференције, шест места испред Мемфиса.

image