Спорт

"Неће Ђоковић освојити Златни слем, али на Аустралијан опену је први фаворит"

Некада други тенисер света Алекс Кореча дао је своје прогнозе уочи нове сезоне која стартује за пар недеља
"Неће Ђоковић освојити Златни слем, али на Аустралијан опену је први фаворит"Getty © Clive Brunskill / Staff

Кореча, који годинама уназад ради као стручни консултант "Јуроспорта", истакао је да не верује да ће Новак Ђоковић у 2024. години успети да оствари "златни слем" - односно да освоји сва четири гренд слема и олимпијско злато у истој сезони.

Ђоковић је то шаљиво коментарисао као могућност у наредној сезони, упркос чињеници да ће му тада бити 37 година, мада у каријери јесте успео да освоји "Новак слем" - четири гренд слема заредом током 2015. и 2016. године.

"Мислим да би Златни слем било изненађење, јер чак и да унапреди игру, он полако стари. Нормално је да старите, а тада процес опоравка није исти. Истовремено, има искуство и концентрисан је на важне турнире и оне које осећа да би могли да направе разлику у његовом животу. Сигуран сам да ће наставити да осваја слемове, али биће све теже и теже и он то сам зна", каже Кореча.

Алекс се осврнуо и на недавни Новаков пораз у Дејвис купу од Јаника Синера.

"На неки начин, мислим да би тај меч који је изгубио од Синера у Дејвис купу могао да буде добар за њега. То је позив на буђење, може да каже, у реду, радим невероватне ствари, али не могу да се опустим ни секунд јер су неки момци иза мене и гурају ме јако. Веома су опасни и знају да сада могу да ме победе", додао је Шпанац.

Ипак, када је реч о Аустралијан опену, бивши број два светског тениса и даље мисли да је Ђоковић тај ког треба победити.

"Он је главни фаворит. Мислим да ће бити један од најузбудљивијих Аустралијан опена у последњих неколико година јер имамо неколико играча који могу да одиграју добро и који су физички на врхунцу. Расту, ојачавају. И ментално ово је први пут да имате оне који верују да могу да побеђују у континуитету у три добијена сета и да то раде на високом нивоу дуг период", закључио је Кореча.

Ђоковића 27. децембра очекује егзибиција у Ријаду са Карлосом Алкарасом, а од 31. децембра играће на Јунајтед купу за селекцију Србије.

image