Спорт

Дуљај након дербија: Величанствена утакмица, титула јесењег шампиона не значи ништа

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај, изјавио је након "вечитог" дербија да је пресудна била жеља његових момака за победом
Дуљај након дербија: Величанствена утакмица, титула јесењег шампиона не значи ништа© ATA Images

Након девет везаних мечева без тријумфа у "вечитом" дербију, Партизан је успео да савлада Црвену звезду.

Црно-бели славили су резултатом 2:1.

"Величанствена утакмица одиграла се на нашем стадиону. Желим да поздравим све актере, колеге и ривале из Црвене звезде и наравно сјајну публику. Имали су шта да виде, шансе су се ређале са обе стране", први су утисци Игора Дуљаја.

Партизан је победом поново избио на прво место на табели домаћег првенства, где ће провести зимску паузу.

"Радили смо неке детаље преподне. Највећи успех је у жељи играча да победе утакмицу. Нисам им набијао никакав притисак, нисам држао говоре. Једноставно сам им указао на неке ствари на које треба обратити пажњу. Притисак сам скинуо са њих. Притисак је већи био на Звезди", рекао је стратег црно-белих.

"Желим да се захвалим играчима Звезде на фер и коректној игри што су уприличили да је утакмица била интересантна", изјавио је Дуљај након меча.

Причао је менаџер тима из Хумске о проблемима пред битан меч.

"Имали смо доста проблема. Нисам причао о томе. Северина је одрадио четири тренинга. Имао је тешку повреду задње ложе. Много је тешко ући у игру. Морали смо да правимо неке измене. Играчи су тражили, није лако да се свака утакмица игра 90 минута. Неки су тражли да изађу, неке су биле тактичке. Звезда нас је сатерала на 30 метара од нашег гола. Потребни су нам били високи играчи. Хтели смо дугим лоптама да тражимо Николића који може да задржи лопту и умртви игру. Најважнија су три бода. За мене је јесењи првак не значи ништа. То је слово на папиру, ништа не доноси. Има још доста да се игра. Сад ћемо видети како ћемо даље".

image