Спорт

ФК Партизан: Чврсто подржавамо УЕФА, Суперлига није права вредност фудбала

Фудбалски клуб Партизан саопштио је да ће по питању оснивања Суперлиге чврсто остати уз Европску фудбалску унију (УЕФА)

"Партизан је упознат са одлуком Европског суда правде у случају Суперлиге. Као један од клубова са најдужим стажом у ЕЦА (Европска клупска асоцијација), наставићемо да подржавамо спортске вредности које промовишу УЕФА и ЕЦА, као кровне организације европског фудбала, јер синергишу све клубове и то је оно што ову игру чини глобално најпопуларнијим спортом", наводи се у саопштењу Партизана.

Српски клуб тако је изјавио јавно противљење оснивању Суперлиге.

"Верујемо да се праве вредности фудбала и свега онога што он представља могу остварити једино кроз институционалну сарадњу ЕЦА и УЕФА и сходно томе ФК Партизан не подржава оснивање Суперлиге", закључује се у саопштењу црно-белих.

Пројекат европске фудбалске Суперлиге, поново је заживео након што је Суд правде Европске уније саопштио да су Европска фудбалска унија и Међународна фудбалска федерација злоупотребиле доминантан положај, блокирајући претњом санкцијама стварање алтернативног турнира - Суперлиге.

Европску Суперлигу затвореног типа у априлу 2021. покушало је да оснује 12 клубова, али је тај план пропао за 48 сати, али од пројекта још нису одустали Реал Мадрид и Барселона.

image