Спорт

Српски фудбалери се дружили са волонтерима у Дохи

Српски фудбалери - Марко Дмитровић, Срђан Бабић, Страхиња Ераковић, Немања Максимовић и Урош Рачић, дружили су се са великим бројем волонтера у друштвено-одговорној активности коју је организовала Међународна фудбалска федерација у тренинг кампу нашег националног тима.

Учесницима овог догађаја највише се допало извођење пенала, што је била идеална прилика да српски фудбалери замене улоге које су им намењене током регуларних обавеза у репрезентацији и њиховим клубовима.

"Одбранио сам више пенала него Марко и Рајко заједно током целе каријере", нашалио се Максимовић са својим друговима након што је са пар успешних интервенција показао да се сасвим солидно сналази са голманским рукавицама.

Максимовић, који је извео одлучујући пенал против САД на Новом Зеланду, говорио је у књизи "Светски и европски шампион" о том најважнијем тренутку четвртфиналне утакмице СП за омладинце 2015. године.

"Нисам причао са голманом, него са судијом. Замолио ме је да сачекам пар секунди, јер није био сигуран да ли сам већ шутирао пенал. Разумем га, серија је била маратонска, ко би запамтио лица свих извађача", рекао је Максимовић.

Србија ће на СП играти у групи са Бразилом, Швајцарском и Камеруном.

image
VV inauguration
banner