Спорт

Медведев: Ја могу да будем и ван Топ 10, али Новак је увек ту

Рус жели да у 2024. додатно напредује, а имао је и занимљив коментар на рачун најбољег тенисера света Новака Ђоковића
Медведев: Ја могу да будем и ван Топ 10, али Новак је увек туGetty © Clive Brunskill / Staff

Руски тенисер Данил Медведев открио је да има велике амбиције у предстојећој 2024. години.

Освајач Ју-Ес опена из 2021. године завршио је недавну сезону на трећем месту АТП листе, а његова жеља је да остане у самом светском врху и додатно напредује као играч.

"Ако узмемо у обзир прошлу годину и многе различите турнире, ми из врха смо се мало одвојили од остатка у једном тренутку сезоне, посебно на крају, што се тиче поена", рекао је Медведев током егзибиционог турнира Светске тениске лиге.

Он је истакао да би због тога наредна сезона могла да буде интересантна.

"Све то показује да свака сезона може да буде другачија. Стефанос Циципас је играо финале Аустралијан опена; из различитих разлога имао је тежи крај сезоне, али може да се врати и прескочи мене, Синера, Карлоса или Новака, било кога."

Гренд слем шампион из Москве се потом исправио када је реч о Ђоковићу.

"Једина ствар у коју смо сигурни је да је Новак увек ту. Ја могу да будем ван Топ 10, али Новак је увек ту. Тако да се надам да могу да будем део те групе од четири најбоља, ко год да буде у том кругу. Покушаћу то да урадим", поручио је Медведев.

Он је рекло би се у најбољим тениским годинама.

"Свако ће наћи различите мотиве из различитих разлога. И бићу искрен, последње две године, чак и прошле, када сам имао сјајан низ, осећао сам да се мењам. То је нормално. Старите, немам више 23 и не нападам своју прву титулу, па кажем, ОК, желим да урадим више. У овој фази живота, барем сада, надам се да могу да потрајем. Имам највећу мотивацију да наставим да тражим своје лимите, да идем на више. Да будем професионалнији, да се борим више, да будем бољи на терену. Јер на крају ове сезоне, било ме је свуда, јер сам био ментално уморан. Надам се да ћу све урадити боље следеће године и постати, надам се, бољи играч", закључио је Медведев.

image