Спорт

Сећате ли се Звездиног "сокола"? "Фалко у Звезди има плату 800.000 евра годишње"

Најављиван је као велико појачање, дошао је на стадион "Рајко Митић" да буде носилац игре, али ће остати упамћен као један у низу који је само добио велике паре у Београду
Сећате ли се Звездиног "сокола"? "Фалко у Звезди има плату 800.000 евра годишње"© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Филипо Фалко, италијански фудбалер, и даље се налази на платном списку Црвене звезде и добија огроман новац, ако је веровати једном италијанском тренеру.

Фалко је члан српског шампиона од јануара 2021. године и још има важећи уговор са црвено-белима.

Тада је најављиван као велико појачање, виртуоз са лоптом, а клуб га је представио посебним видео-снимком у којем соко слеће на "Маракану".

Међутим, испоставило се да је у питању велики промашај управе клуба – Фалко је од доласка у Звезду одиграо само 36 утакмица (постигао шест голова), а последњи наступ уписао је у мају прошле године.

Од почетка нове сезоне није био у плановима доскорашњег тренера Барака Бахара, па се размишља о новој позајмици. Прошлу сезону провео је у Каљарију, за који је одиграо 14 утакмица, али без већег учинка.

Претходних дана су се појавиле информације из Италије у којим се Италијан доводи у везу са Тарантом, тамошњим трећелигашем. Ипак, тренер Ецио Капуано каже да велика плата Фалка прави проблем.

"Пипо зарађује 800.000 евра годишње. Ако морамо да правимо лудости и обмањујемо људе… Мислим да та опција не постоји, то је лудило. Учинио сам много за Фалка и волим га – ако полуди и одлучи да дође овамо, ја ћу га покупити на аеродрому", рекао је Капуано.

Пре Звезде, популарни "соко" носио је дрес Лећеа, Павије, Ређине, Јуве Стабије, Трапанија, Болоње, Чезене, Беневента, Перуђе, Пескаре и Лећеа.

image